Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Κρίσιμες ώρες στην Ιταλία: Λέγκα του Βορρά και Κίνημα Πέντε Αστέρων συζητούν για σχηματισμό κυβέρνησης!

Κρίσιμες ώρες στην Ιταλία: Λέγκα του Βορρά και Κίνημα Πέντε Αστέρων συζητούν για σχηματισμό κυβέρνησης!ω
Ολοένα και περισσότερες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία με τα δεδομένα να ανατρέπονται, αφού, ενώ τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα και τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Κοταρέλι, ξαφνικά αναζωπυρώθηκαν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης ανάμεσα στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων και την Λέγκα του Βορρά!

Όπως μεταδίδουν οι «Financial Times» η κρίση που προκληθηκε στην ιταλική αλλά και την παγκόσμια οικονομία από την πολιτική αναταραχή στην Ιταλία έφερε κοντά και πάλι τις δυο πλευρές χωρίς όμως να είναι γνωστό αν θα μπορέσουν να βρουν κοινά σημεία. Κλειδί για την λύση είναι το όνομα του πρωθυπουργού και ορισμένων σημαντικών υπουργών.
Ο ίδιος ο Κοταρέλι σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA είπε ότι νέες πιθανότητες έχουν προκύψει για τον σχηματισμό «πολιτικής κυβέρνησης. Έτσι, ο ίδιος αποφάσισε να αναστείλει για την ώρα τις προσπάθειές του για συγκρότηση τεχνοκρατικού σχήματος. Ίσως αυτό και να συζήτησε στην εκτός προγράμματος άτυπη πρωινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Σέρτζο Ματαρέλα.

https://www.thepressroom.gr/diethne/krisimes-ores-sten-italia-legka-toy-borra-kai-kinema-pente-asteron-syzetoyn-gia-schematismo

Δεν υπάρχουν σχόλια: