Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

ΑΙΣΧΟΣ: Την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, τούρκοι γιόρταζαν μέσα στο «σπίτι του Κεμάλ» στην Θεσσαλονίκη!


Χθες, ανήμερα της μαύρης επετείου για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Θεσσαλονίκη είχαμε πολλαπλές εκδηλώσεις. Πέρα από την εκδήλωση για την Γενοκτονία, που διοργάνωσαν ποντιακοί σύλλογοι έγινε διοργανώθηκαν δύο καθεστωτικές προκλήσεις για να αμαυρωθεί η επέτειος.
Από την μία φυσικά ήταν το «αυτοοργανωμένο» Gay Pride και μία ακόμα εκδήλωση που έγινε από πλευράς των τούρκων, με την άδεια – φυσικά – των ραγιάδων. Ο λόγος για την εκδήλωση του τουρκικού προξενείου που έλαβε χώρα στο λεγόμενο «σπίτι του Κεμάλ» στην Θεσσαλονίκη.
Όπως μετέδωσε το έγκριτο tourkikanea, η εκδήλωση ήταν για την τουρκική «Ημέρα Νεολαίας-Αθλητισμού και Τιμής του Ατατούρκ» και οι καλεσμένοι χόρεψαν παραδοσιακά τούρκικα τραγούδια και έγιναν εκδηλώσεις.

Μάλιστα, ανήμερα της επετείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο τούρκος πρόξενος στην ομιλία του είπε πως «ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με την ζωή του, με τους αγώνες που έδωσε αλλά και ως Θεσσαλονικιός, έδινε σημασία στις καλές σχέσεις με την Ελλάδα και ότι μαζί με τον τότε μεγάλο ηγέτη της Ελλάδας τον Βενιζέλο, έκαναν τις συμφωνίες».
Εμείς, απλώς να θυμίσουμε στον πρόξενο ότι ο παρανοϊκός δολοφόνος αγνώστου πατρός που άκουγε στο όνομα Μουσταφά Κεμάλ είναι ένοχος για πολλαπλές γενοκτονίες και ως εκ τούτου τα λόγια του προξένου είναι απλώς και μόνο ανοησίες.
Επίσης, θα πρέπει να αναρωτηθούμε το γιατί δεν έχει επέμβει Εισαγγελέας για να αναζητήσει στα πλαίσια του αυτοφώρου τον ανεκδιήγητο που έδωσε άδεια για αυτό το τούρκικο πανηγύρι την ημέρα Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για προσβολή της Επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αφού ουσιαστικά επέτρεψε στους τούρκους να εορτάσουν την απαρχή της Γενοκτονίας επί ελληνικού εδάφους.

Υ.Γ. Ας μην ξεχνάμε πως τα εγκαίνια του εν λόγω "σπιτιού" είχαν γίνει επί Νέας Δημοκρατίας με ομιλία περί "ελληνοτουρκικής φιλίας" από τον τότε υπουργό του Σαμαρά. 

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: