Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Δυναμική παρουσία του ΕΛΑΜ στο οδόφραγμα της Δερύνειας - Επιδόθηκε υπόμνημα στους Ευρωβουλευτές

Δυναμική παρουσία του ΕΛΑΜ στο οδόφραγμα της Δερύνειας - Επιδόθηκε υπόμνημα στους Ευρωβουλευτές
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου κ. Χρίστου, μαζί με τον Βουλευτή Αμμοχώστου, κ. Παπαγιάννη, καθώς και άλλα στελέχη του Κινήματός μας, παρευρέθηκαν στην Δερύνεια και παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα στους Ευρωβουλευτές που παρευρέθηκαν σήμερα στην Κύπρο. Μέσω του εγγράφου καλωσορίσαμε τους Ευρωβουλευτές στο νησί, ενώ παράλληλα τους ενημερώσαμε για το Κυπριακό καθώς επίσης και για το θέμα της Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρει το υπόμνημα που επιδώσαμε «Το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής όπως αυτό διαμορφώθηκε το 1974 με τη κατάληψη σχεδόν του μισού νησιού από τη Τουρκία. Συνεπώς, δεν είναι δικοινοτική διαφορά όπως προβάλλεται από τα ξένα κέντρα και τα υπόλοιπα κόμματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εμείς, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), δεν αποδεχόμαστε την ούτω καλούμενη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, επειδή νομιμοποιεί τη τουρκική κατοχή. Δεν είναι λογικό το 18% της Τουρκοκυπριακής μειονότητας να διοικεί το νεοσύστατο κράτος, εις βάρος της πλειοψηφίας του νησιού. Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, αντιπροτείνουμε την μοναδική βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, τη λύση Ενιαίου Κράτους, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν όχι μόνο ίσα δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το κατεχόμενο από τουρκικά στρατεύματα μέρος της Κύπρου, αποτελεί ταυτόχρονα και κατεχόμενο μέρος της Ε.Ε.»
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε επίσης, ότι ο μόνος Πρόεδρος Κοινοβουλευτικού Κόμματος που παρευρέθηκε ήταν ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, κ. Χρίστου.

elamcy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: