Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

Συνοριακοί έπιασαν αλβανό που έφερνε λαθρομετανάστες

010516 ALVANOS
Στη σύλληψη ενός 22χρονου υπήκοος Αλβανίας, προχώρησαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων,σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών…
Σε σήμα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 22χρονο, για έλεγχο στη διασταύρωση Νεγράδων, αυτός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να τον αποφύγει.
Στη συνέχεια, αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του λίγο αργότερα.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο διακινητής μετέφερε τέσσερις ομοεθνείς του παράνομοι μετανάστες (τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 20, 30, 35 και 51 ετών αντίστοιχα), με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης μεταφοράς τους στο εσωτερικό της χώρας.
Σύμφωνα με την αστυνομία σε έλεγχο των στοιχείων του 30χρονου λαθρομετανάστη προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις,με ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το αυτοκίνητο ανήκει σε 36χρονο υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος αναζητείται καθώς διαπιστώθηκε ότι παραχώρησε το αυτοκίνητο στον 22χρονο διακινητή, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: