Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Ο Β΄ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ «ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ».

590_bb01e432fa0f12cea15891d03a858e73
Γράφει ο Αντίοχος
Στις 22 Μαΐου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των κρίσιμων προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, κι έσκασε μύτη η πρώτη «δημοσκόπηση».
Η «δημοσκόπηση» έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Εστεράιχ», αλλά δεν είναι και πολύ… διαφωτιστική, καθώς δίνει τις ίδιες πιθανότητες νίκης στους δύο υποψηφίους, τον εθνικιστή Νόρμπερτ Χόφερ (35,1% στον Α΄ γύρο) και τον συστημικό Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν (21,3% στον Α΄ γύρο).
Όσον αφορά την εγκυρότητα της δημοσκόπησης, αρκεί να σας πούμε πως όλες οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στην χώρα πριν από τον Α΄ γύρο… απέτυχαν παταγωδώς, καθώς στο σύνολό τους «κατέγραφαν» μία μάχη «στήθος με στήθος» για την πρώτη θέση, ανάμεσα σε τρεις υποψήφιους, τον Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, τον Νόρμπερτ Χόφερ και την ανεξάρτητη υποψήφια Ίρμγκαρντ Γκρις. Κι αντί για μάχη «στήθος με στήθος», προέκυψε διαφορά… 14 μονάδων του πρώτου από τον δεύτερο και 17 από την τρίτη υποψηφία.
Άρα, βάσει των δεδομένων αυτών, ο εθνικιστής υποψήφιος αναμένεται να συγκεντρώσει 60% και να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αυστρίας!
(ΥΓ): Ασφαλές συμπέρασμα: δεν είναι μόνον η Χρυσή Αυγή θύμα των εταίρων δημοσκοπήσεων, «συμβαίνουν και εις Παρισίους» και μάλιστα σε πολύ χειρότερο βαθμό! Γιατί κι εδώ κι εκεί –και παντού στην Ευρώπη- ίδιο είναι το σύστημα, ίδιες και οι βρώμικες μέθοδοι που ακολουθεί!
https://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: