Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν στη θάλασσα - Θερμό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν στη θάλασσα -Θερμό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι
Η τουρκική εφημερίδα Turkish Daily News κάνει λόγο για επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, χρησιμοποιώντας την έκφραση «ελληνική παρενόχληση». Από τη μεριά του, όμως, το ΓΕΕΘΑ έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, δίνοντας μια άλλη διάσταση στο συγκεκριμένο θερμό περιστατικό. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ελληνικό σκάφος παρενόχλησε τουρκικά αλιευτικά τα οποία κινούνταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ως απάντηση κατέπλευσαν στην περιοχή δύο σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής με σκοπό να απωθήσουν το ελληνικό σκάφος.


Υπάρχει, όμως, και η εκδοχή του ΓΕΕΘΑ που αναφέρει πως το σκάφος του Λιμενικού εξεδίωξε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή του Φαρμακονησίου, τρία τουρκικά αλιευτικά, ενώ δεν επιβεβαιώνεται η παρουσία σκαφών του τουρκικού Λιμενικού. Στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι οι Τούρκοι διογκώνουν το περιστατικό για να ισοσταθμίσουν την παρενόχληση του σκάφους της ΥΠΑ από τουρκικά μαχητικά στον ελληνικό εναέριο χώρο μια μέρα νωρίτερα.

Πηγή: Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν στη θάλασσα -Θερμό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/178358/oi-toyrkoi-synehizoyn-na-prokaloyn-sti-thalassa-thermo-epeisodio-sto-farmakonisi#ixzz3J25zkPGs

Δεν υπάρχουν σχόλια: