Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Πρώην υπάλληλος του Καραμολέγκου ο απαγωγέας – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

karamolegos2

Λίγο πριν τις 17:00 ο ένοπλος απαγωγέας του επιχειρηματία Εμμανουήλ Καραμολέγκου παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας της Κερατέας.

Πρόκειται για τον Μολδαβό υπήκοο, 37 ετών, ο οποίος ήταν πρώην εργαζόμενος στις επιχειρήσεις του αρτοβιομηχάνου.
Ο κ. Καραμολέγκος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατάφερε να πείσει έναν από τους δράστες, που είχε τον ρόλο να τον επιτηρεί στο σημείο, όπου τον είχαν οδηγήσει μετά την απαγωγή, ότι η Αστυνομία μέσω τηλεφώνων τούς είχε εντοπίσει και ήταν όλοι υπό παρακολούθηση. Γι αυτό, το καλύτερο που είχαν να κάνουν, ήταν να παραδοθούν. Έτσι ο δράστης – φρουρός του δέχθηκε να μεταβούν μαζί στο Τμήμα της Κερατέας.
Ωστόσο, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά και ο δεύτερος απαγωγέας του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου. Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ βρισκόταν σε ταξί στο Μαρκόπουλο.
Την ίδια ώρα σώος εντοπίστηκε και ο ίδιος ο Εμμανουήλ Καραμολέγκος.
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο τύπου:
Εξιχνιάστηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση απαγωγής γνωστού επιχειρηματία και δυο (2) από τους δράστες συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην περιοχή του Γέρακα Αττικής, άγνωστοι δράστες, με τη χρήση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και την απειλή όπλων, απήγαγαν γνωστό επιχειρηματία και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.
Οι δράστες, ήρθαν τηλεφωνικά σε επικοινωνία με την οικογένεια του απαχθέντα και απαίτησαν τη καταβολή λύτρων για την απελευθέρωσή του.
Από την πρώτη στιγμή, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, με τη συμμετοχή ψυχολόγων, διαπραγματευτών και εξειδικευμένων αστυνομικών.
Στο πλαίσιο της άμεσης ενεργοποίησης για την διερεύνηση της υπόθεσης, οριοθετήθηκαν περιοχές της Αττικής, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είχε μεταφερθεί ο απαχθείς.
Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα-ενέδρες και αποκλείστηκαν, με ανάλογες δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.
Ένας από τους δράστες, στον οποίο είχε ανατεθεί η φύλαξη του επιχειρηματία, συναισθανόμενος την πίεση από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών και υπό το φόβο της επερχόμενης σύλληψής του, παρουσιάστηκε σήμερα το βράδυ, μαζί με τον απαχθέντα στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, όπου και συνελήφθη.
Όπως προέκυψε, πρόκειται για αλλοδαπό υπήκοο Μολδαβίας, ηλικίας 37 ετών, ο οποίος κρατούσε τον επιχειρηματία σε οίκημα στην περιοχή της Κερατέας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι και χειροβομβίδα ανατολικού τύπου καθώς και ένα (1) ζευγάρι χειροπέδες.
Στη συνέχεια, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή, μετά από καταδίωξη, άλλος ένας (1) δράστης, αλλοδαπός, η εθνικότητα του οποίου δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: