Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΕΤΑΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΟ!!! ΚΑΙ 12 ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ!

Τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από το ΒΑ άκρο της Σάμου στα 10000 πόδια ενώ συνολικά 12 τουρκικά αεροσκάφη -τα 6 οπλισμένα- εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Τουρκικό ελικόπτερο AS-532 Cougar εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, στις 14:33, και στις 14:35 πέταξε πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Σάμου σε ύψος 10.000 ποδών, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Το ελικόπτερο που εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 14:37, αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Συνολικά 12 τουρκικά αεροσκάφη, πετώντας σε δύο σχηματισμούς των 10 και των 2 αεροσκαφών εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης-καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε ισάριθμες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στον πρώτο τουρκικό σχηματισμό υπήρχαν 4 οπλισμένα αεροσκάφη ενώ στο δεύτερο σχηματισμό και τα δύο αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα αεροσκάφη συμμετείχαν σε άσκηση στο εσωτερικό της χώρας.

Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Αρμόδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι οποιαδήποτε αλλαγή της συμπεριφοράς της γείτονος παρακολουθείται πάντα με προσοχή.
 http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: