Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μαϊμού αποκαλύψεις: Μόλυβδος ήταν τελικά η παράξενη... “σκόνη Κασιδιάρη”

Εικόνες από Αμερικάνικο forum χημικών, που έχει ως αντικείμενο συζήτησης μεθόδους απομάκρυνσης μετάλλων από τα ορυκτά τους και κάθαρσης αυτών από ετερογενείς προσμείξεις, αποδεικνύεται πως είναι τελικά οι φωτογραφίες με την περίεργη σκόνη που δημοσίευσε το "μπομπολικό" Έθνος.
Θα δώσουμε μια σύντομη περιγραφή της αντίδρασης που φαίνεται να λαμβάνει χώρα, ώστε να προσφέρουμε... χείρα βοηθείας στους δημοσιογράφους του Έθνους και τα λαγωνικά της αντιτρομοκρατικής.

Οι μεταλλικές σφαίρες που είναι τοποθετημένες στο τραπέζι είναι βαρίδια από μόλυβδο. Όποιος έχει ασχοληθεί με το ψάρεμα μπορεί να αναγνωρίσει αμέσως το γεγονός παρατηρώντας απλά το κουτί στο οποίο είναι τοποθετημένα. Το κίτρινο χρώμα που βλέπουμε να έχει λάβει το διάλυμα κατά τη διάρκεια του βρασμού των σφαιρών  του μόλυβδου, αποδεικνύει ότι ο χρησιμοποιούμενος διαλύτης είναι κοινό νιτρικό οξύ. Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από το κόκκινου χρώματος αέριο που ενοικεί εντός της φιάλης, το οποίο εκλύεται πάντα κατά τη διάρκεια της αντίδρασης του νιτρικού οξόες με κάποιο μέταλλο, και δεν είναι κάτι άλλο από διοξείδιο του αζώτου.

Η προκύπτουσα «παράξενη» λευκή σκόνη είναι το νιτρικό άλας του μολύβδου που έχει διαχωριστεί μέσω διήθησης από το διαλύτη και έχει διαχωριστεί από το διηθητικό χωνί.

Προκειμένου να προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια σε αυτή την... τόσο δύσκολη έρευνα, θα υπενθυμίσουμε στους άντρες της ΕΛΑΣ ποιο ακριβώς είναι το site (The city of Pyramids) από το οποίο αλίευσαν τις "σοκαριστικές" αυτές εικόνες, ενώ θα τους αποκαλύψουμε την ύπαρξη ενός εκ των πολλών video που υπάρχουν στο youtube και παρουσιάζουν τον τρόπο τέλεσης της συγκεκριμένης αντίδρασης.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: