Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σοκ!! Θα πουλάει το αίμα στους ασθενείς το Υπουργείο Υγείας!!



H Υφυπουργός Υγείας, Φ. Σκοπούλη αναφέρθηκε πρόσφατα στο ζήτημα της διάθεσης του αίματος που συλλέγεται στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων από την εθελοντική αιμοδοσία πολιτών και φορέων.

Oι Έλληνες Ιατροί τοποθετούνται με σκεπτικισμό απέναντι σε αυτά που ανέφερε η Υφυπουργός. Επειδή πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής είναι αιμοδότεε και είναι γνωστή η προσήλωση του Λαϊκού Συνδέσμου στην αναγκαιότητα της συστηματικής αιμοληψίας για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε αίμα των Ελλήνων, αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε κατ΄ αρχήν στα λεχθέντα της Υφυπουργού.

Συγκεκριμένα η Υφυπουργός ανέφερε τα εξής:

1) Χαρακτηρίζει σπάταλο το Σύστημα Υγείας γιατί δίνει δωρεάν μονάδες αίματος στον ιδιωτικό τομέα.

2) Πρότεινε ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές θα πρέπει να πληρώνουν για το αίμα που θα χρειάζονται.

3) Το κόστος της επεξεργασίας του αίματος στην Ελλάδα είναι υπερδιπλάσιο της Ελβετίας.

Θεωρούμε ότι είναι τραγικά απαράδεκτη η σύσταση για εμπορία του αίματος. Το αίμα είναι ανθρώπινος ιστός, προσφέρεται μέσω των υπηρεσιών αιμοδοσίας σε κάθε συνέλληνα που έχει την ανάγκη του. Η προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο αποτελεί ύψιστο ανθρωπιστικό καθήκον. Η συμμετοχή σε προγράμματα αιμοδοσίας είναι πράξη βαθιάς προσφοράς και αγάπης.Η αντικατάσταση του μοναδικού γνήσιου εθελοντισμού με εμπορικές αγοραπωλησίες αίματος μας βρίσκει αντίθετους.

Πιστεύουμε ότι οι απόψεις της υφυπουργού, ως κυβερνητικές θέσεις, δεν συντελούν στην προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Τουναντίον συνιστούν ναρκοθέτηση στα θεμέλια του Ελληνικού πολιτισμού, εισάγοντας την βαρβαρότητα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Ακόμη και την εποχή που παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία υπήρχαν και ιδιωτικές τράπεζες αίματος που αγόραζαν αίμα από αιμοδότες και πάλι το όποιο κόστος του αίματος δεν το πλήρωναν οι πάσχοντες, αλλά το κάλυπταν οι ασφαλιστικοί φορείς τους. Και σημειώνουμε, ότι εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε το διαρκώς αυξανόμενο πλήθος των ανέργων και ανασφάλιστων ΕΛΛΗΝΩΝ που εξωθούνται βιαίως στον οικονομικό μαρασμό, την κοινωνική αθλιότητα και τον φυσικό αφανισμό.

Εμείς οι Έλληνες Ιατροί αντιμετωπίζουμε καθημερινά την ασθένεια μέσα σε συνθήκες φτώχιας και σε περιβάλλον προϊούσας εξαθλίωσης. Το καθεστώς της εμπορίας αίματος είναι πράξη εμπορίας ανθρώπινου ιστού, ισοδύναμη με εμπορία ανθρώπου από άνθρωπο. Μας οδηγεί ολοταχώς στην αποδοχή μιας νέας μορφής δουλεμπορίας, επενδυμένης με τον μανδύα της υγείας, επαναφέροντας τον εφιάλτη της παλιανθρωπιάς και του κοινωνικού εκβαρβαρισμού.

Και βέβαια δικαιούμαστε να υποβάλλουμε μερικές καλόπιστες ερωτήσεις όπως οι παρακάτω.

1- Αν κάποιος ανακαλύψει ότι σε Δημόσια Νοσοκομεία υπάρχει «έλλειψη» αίματος, ενώ ως δια μαγείας υπάρχει «επάρκεια» στον Ιδιωτικό τομέα (ακόμα και αν πρόκειται για τυχαίο γεγονός) τι θα σκεφτεί; Ας αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη να δημιουργήσει.

2- Πώς θα ζητήσουμε από κάποιον να πάει να προσφέρει δωρεάν αίμα, όταν ξέρει ότι αποτελεί εμπορεύσιμο είδος και συνεπώς θα πιθανολογεί ότι μπορεί να καταληξει «εμπόρευμα»;

3- Πόσο δύσκολη θα γίνει η θέση τους και πόση η απελπισία όλων εκείνων που έχουν ανάγκη από συχνές μεταγγίσεις;Και φτάνουμε στο κόστος της επεξεργασίας. Η κα Σκοπούλη δήλωσε ότι είναι υψηλό. Βέβαια και είναι υψηλό! Αφού επι δεκαετίες οι «πολιτικές ηγεσίες» άλλοτε αδυνατούν, άλλοτε αδιαφορούν και άλλοτε δεν θέλουν. Ουδέποτε αντιμετώπισαν ούτε συγκρούστηκαν με τα «συμφέροντα» που ήδη αναφέρθηκαν στις ιδιες δηλώσεις. Ούτε υπήρξε ποτέ συνεπείς στις πληρωμές το Ελληνικό Δημόσιο. Ουδέποτε αναπτύχθηκε καθαρά Ελληνική βιομηχανία παρασκευής αντιδραστηρίων και συναφών προς την επεξεργασία αίματος, προϊόντων, που επιπροσθέτως θα έδιναν και δουλειά σε Έλληνες εργάτες.

Αντί να επαίρεται η υφυπουργός για το κόστος της επεξεργασίας του αίματος, γιατί δεν μας εξηγεί πόσο κοστίζει η νοσηλεία των λαθρομεταναστών, που εισήγαγαν στην χώρα μας κατά μαζικό τρόπο ξεχασμένες ασθένειες όπως την ελονοσία και τις ανθεκτικές μορφές φυματίωσης. Και αντί να ζητάει την μείωση του κόστους επεξεργασίας με καθιέρωση ιδιωτικής εμπορίας αίματος, γιατί δεν βλέπει τις αδικαιολόγητες σπατάλες σε κτίρια, σε οχήματα, σε μισθούς εκατοντάδων αγραμματοανεύθυνων συμβούλων και στα εκατομμύρια των εμβολίων που πετάχτηκαν;

Οι ανάξιοι που αλληλοδιαδέχονταν ο ένας τον άλλον επί 40 χρόνια και που τώρα συνεργάζονται, (προφανώς για την ολοκλήρωση της καταστροφής) έχουν μεταβάλει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) σε ερείπιο. Τα όνειρα των οραματιστών του στοίχειωσαν. Οι ασθενείς περιμένουν τις ευγενικές χορηγίες και τα φιλάνθρωπα αισθήματα των συνανθρώπων τους. Οι νοσηλευτές έχουν μείνει τόσο λίγοι που απόκαμαν. Οι γιατροί μένουν μήνες απλήρωτοι και με σχεδόν ανύπαρκτο μισθό, πασχίζουν να εξετάσουν τους αναρίθμητους ασθενείς, που μάλιστα με τους πιο πολλούς δεν μπορούν να συζητήσουν. Λίγοι απλήρωτοι γιατροί, εξουθενωμένοι νοσηλευτές στα όρια της λιποθυμίας και πεινασμένοι ασθενείς που κρυώνουν, ενώ δύσκολα βρίσκουν και τα φάρμακά τους, συνιστούν το Εθνικό Σύστημα Υγειονομικής Ντροπής (ΕΣΥΝ) του βάρβαρου καθεστώτος της ρεμούλας, της μίζας και της υπεξαίρεσης. Η ανόρθωσή του είναι μια από τις μεγάλες προκλήσεις για την Χρυσή Αυγή και ένα μείζον καθήκον για κάθε Έλληνα ιατρό.

Έλληνες Ιατροί

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: