Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Ο ΚΙΛΤΙΔΗΣ.ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΛΑΟΣ.


Μετά τον Θ. Πλεύρη και ο Κ. Κιλτίδης πάει Συγγρού, όπως είπε ο ίδιος σε πρωινή εκπομπή.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο Κ. Κιλτίδης είπε ότι θα πάει στη Νέα Δημοκρατία και αν του προτείνουν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ή στη Θεσσαλονίκη ή στο Κιλκίς.
Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνεδρίασης στο ΛΑΟΣ επικράτησε μεγάλη ένταση. Ο πρώην βουλευτής μάλιστα Θ. Πλεύρης που είχε διατυπώσει την αντίθεσή του για αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ, δε δίστασε να επιμείνει στη θέση του με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης να του δείξει τη πόρτα λέγοντάς του χαρακτηριστικά «αν διαφωνείς σήκω και φύγε». Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να εξετάζουν τη στάση τους και να αφήνουν και αυτοί ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το κόμμα οι Κ. Βελόπουλος και Ν. Τζαβέλα.
Τρεις εναλλακτικές προτάσεις κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και των πρώην βουλευτών του κόμματος σήμερα το μεσημέρι.
Πρώτον αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, δεύτερο συνεργασία με τη ΝΔ, και τρίτον μια ευρύτερη συνεργασία με την ΝΔ, σε πιο χαλαρή μορφή.
Κατά τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ οι πρώην βουλευτές κ.κ Πλεύρης, Βελοπουλος Κιλτιδης και η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβελα τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ.
Ο κ.Καρατζαφέρης ενημέρωσε τα στελέχη του για τις συζητήσεις με τη ΝΔ και φέρεται να είπε ότι ζήτησε απο τη Συγγρού να ενταχθούν σε εκλόγιμες θέσεις όλοι οι πρώην βουλευτές του κόμματός του, κάτι που η ΝΔ αρνήθηκε. Ο κ.Καρατζαφέρης είπε κατά τις ίδιες πληροφορίες επίσης, ότι η ΝΔ πρότεινε να ενταχθούν σε εκλόγιμες ή πιθανόν εκλόγιμες θέσεις ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καθώς και ορισμένοι πρώην βουλευτές (3 ή 4 κατά πληροφορίες), κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.
Τελικά αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η αυτόνομη κάθοδος του ΛΑΟΣ στις εκλογές, ενώ οι πρώην βουλευτές που ζήτησαν συνεργασία με τη ΝΔ, αποδέχθηκαν τελικά την απόφαση της πλειοψηφίας.
Ο Θανάσης Πλεύρης ήταν ο μόνος που επέμεινε μέχρι τέλους στην πρότασή του για συνεργασία με τη ΝΔ, προκειμένου να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στη συνεργασία με τη ΝΔ, αλλά η δήλωση του πατέρα του Κωνσταντίνου Πλεύρη ο οποίος καταδικάζει «όσους φεύγουν απο το ΛΑΟΣ» δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς φορτίζει συναισθηματικά την όποια απόφαση του νεαρού πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: