Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Προκλητικοί οι Τούρκοι, τάσσονται ανοικτά στο πλευρό των Σκοπιανών

DavogluΜη πρόσκληση από το ΝΑΤΟ για τα Σκόπια και κατήφεια για τους πλαστογράφους της ιστορίας
Όλα έγιναν χθες στο Σικάγο, όπου έχει μαζευτεί πολύς κόσμος ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Σε «γκαλά» που οργάνωσε εκεί μια σκοπιανή οργάνωση, βραβεύτηκαν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιανέζ Γιάνσα, παρουσία του προέδρου των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβανόφ. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αφού δήλωσε πως «δεν είμαι μόνο μεγάλος και ειλικρινής φίλος της Μακεδονίας, αλλά επίσης Μακεδόνας», τόνισε πως λαμβάνει το βραβείο για λογαριασμό 75 εκατομμυρίων Τούρκων, τους οποίους αποκάλεσε «φίλους» των Σκοπίων και σημείωσε πως η προαναφερόμενη χώρα πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με τη συνταγματική της ονομασία. Υπογράμμισε, δε, πως η Τουρκία θα χρησιμοποιεί πάντα το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων.
Φυσικά, στο Σικάγο ο Ιβανόφ συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιούλ και η συζήτησή τους περιστράφηκε γύρω από το πως θα κλιμακώσουν την ανθελληνική εκστρατεία τους και πως η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης θα «περάσει» στα συμπεράσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι, τόνισε πως «ο κύριος υπαίτιος που δεν μπορούμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ έχει όνομα και λέγεται Ελλάδα. Χωρίς καμία αμφιβολία, η Ελλάδα, τις τελευταίες δύο δεκαετίες αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για να μην αναπτυχθούμε και να μην προοδεύσουμε και χρησιμοποιεί το ζήτημα της ονομασίας για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Ο μοναδικός στόχος της χώρας αυτής είναι να αλλάξει το όνομα του κράτους μας, να αλλάξει το όνομα του λαού μας και της γλώσσας μας».
Σημειώστε ότι στα Σκόπια είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με την απάντηση που έδωσε ο Αμερικανός πρέσβης στο ΝΑΤΟ, Ίβο Ντάαλτερ, σε δημόσιο διάλογο στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς της Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε πως αφού η Ελλάδα επιμένει να επιλυεθί το θέμα του ονόματος πριν συναινέσει σε μια πρόσκληση, αυτή η πρόσκληση δεν θα έρθει και πρόσθεσε πως αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας επίσης πως η Συμμαχία δεν θα επιτρέψει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ή άλλο οργανισμό, να της υποδεικνύει πότε και πως θα δέχεται νέα μέλη. Φανταστείτε τα μούτρα των Σκοπιανών, όταν το άκουσαν αυτό...
http://www.elkosmos.gr/ethnika-themata/ethnika-themata/aigaio/10975-2012-05-20-16-23-04.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: