Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΥ

Η πρώτη ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις επαναληπτικές εθνικές εκλογές ολοκληρώθηκε με τις μοναδικές συμμετοχές να ξεπερνούν τις 33.000.
Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ:

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 1% στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Έγινε με νέο τρόπο ώστε με βάση την ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποιήθηκε εξαιρέθηκαν όλες οι διπλοψηφίες.


ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ:

Όπως θα δείτε στο πρώτο γράφημα οι ηλικίες που ψήφισαν (με τεράστιο δείγμα μάλιστα) είναι κυρίως οι 25-54 ετών και σε λιγότερο βαθμό οι 18-24 ετών.

Στις ηλικίες 55+ το δείγμα είναι πολύ μικρό και ουσιαστικά είναι αυτό που αλλάζει δραματικά το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού όπως φάνηκε και στις εκλογές της 6ης Μαΐου, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ηλικιών πηγαίνει παραδοσιακά προς τον πρώην δικομματισμό (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ).




ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ της 6ης ΜΑΙΟΥ;

Ουσιαστικά τα αποτελέσματα που θα δείτε παρακάτω αντιπροσωπεύει κυρίως την ηλικιακή κατηγορία 18-54 ετών όπου και το δείγμα είναι πολύ μεγάλο.





ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ της 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ;

Οι ίδιοι άνθρωποι μας απαντούν για το τι θα ψηφίσουν στις επαναληπτικές εκλογές.



Από τον παραπάνω πίνακα προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αυξάνει τις δυνάμεις της κατά 40%. Παίρνει σχεδόν όλο το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Μπακογιάννη) ενώ "κλέβει" ψηφοφόρους κυρίως από την Δράση του Μάνου και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και σε λιγότερο βαθμό από άλλα κόμματα. Τα τρομοκρατικά διλήμματα που βλέπουμε σε καθημερινή βάση από τα κανάλια και τις εφημερίδες που τους υποστηρίζουν έχουν βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό σε αυτή την αύξηση των ποσοστών της.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυξάνει τις δυνάμεις του πάνω από 50% σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου! Ο τραγικός εκλογικός νόμος που δίνει bonus στο πρώτο κόμμα 50 έδρες άρα και δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης οδηγεί μεγάλο ποσοστό αντιμνημονιακών που ψηφίσαν άλλα κόμματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: Όσο περίεργο και αν ακούγεται ΚΑΙ το κόμμα του Mr. Χαράτσια κερδίζει ενα 10% από την ατελείωτη προπαγάνδα υπέρ των Μνημονίων. Παρόλα αυτά τα εκλογικά του ποσοστά δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά στις επικείμενες εκλογές. Έχει σταθερούς ψηφοφόρους (βολεμένοι ή χορτασμένοι στην πλειοψηφία τους) που θα το ακολουθούν για πάντα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Φαίνεται να χάνουν ενα σημαντικό ποσοστό (25%) των δυνάμεων τους σε σχέση με αυτούς που τους ψήφισαν στις εκλογές της 6ης Μαϊου. Η πλειοψηφεία μάλιστα αυτών που φεύγουν οδηγείται κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ (!).

ΚΚΕ: Το κόμμα του Περισσού βλέπει τις δυνάμεις του να πέφτουν κατά 50% (!). Το ΟΧΙ σε όλα της Αλέκας , το όχι και στην περίπτωση Αριστερής Κυβέρνησης αλλά και ο συστημικός ρόλος του ΚΚΕ σε πολλά θέματα οδηγούν μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Όχι μόνο δεν χάνει δυνάμεις στις νεώτερες ηλικίες αλλά φαίνεται ότι κερδίζει κιόλας! Στις μεγαλύτερες ηλικίες πάντως φαίνεται ότι χάνει κάποια ποσοστά κυρίως προς την ΝΔ. Παρόλο πάντως τον media-κο πόλεμο που έχουν δεχτεί δεν αναμένεται να αλλάξουν πάρα πολύ τα ποσοστά τους στις επικείμενες εκλογές.

ΔΗΜΑΡ: Μεγάλη πτώση και για την ΔΗΜΑΡ της τάξης του 25%. Η πλειοψηφεία τους και σε αυτή την περίπτωση οδηγείται προς το "κυβερνητικό" πλέον κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Παρόλα αυτά στις μεγαλύτερες ηλικίες ο Κουβέλης δεν χάνει δυνάμεις, αντίθετα μάλιστα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ/ΔΡΑΣΗ: Αν προστεθούν τα ποσοστά των δυο κομμάτων της 6ης Μαΐου φαίνεται ότι χάνουν ένα ποσοστό των δυνάμεων τους που πηγαίνει κυρίως προς την ΝΔ. Παρόλα αυτά τα ποσοστά που παίρνουν φαίνεται ότι είναι αρκετά έστω οριακά να τους βάλει στη Βουλή.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Συντριπτική πτώση των ποσοστών τους κατά 70% που οδηγούνται στην πλειοψηφία τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλή είναι πλέον ενα μακρινό όνειρο για τους Οικολόγους.

ΛΑΟΣ: Το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη στις ηλικίες 18-55 δεν φαίνεται να χάνει ψηφοφόρους αφού διατηρείται στα ίδια ποσοστά. Αντίθετα στις μεγαλύτερες ηλικίες που είναι και η συντριπτική πλειοψηφεία των ψηφοφόρων του, υπάρχει πολύ μεγάλη αιμορραγία , κυρίως προς την ΝΔ. Φαίνεται οτι η βουλή θα παραμείνει άπιαστο όνειρο και για τον ΛΑΟΣ.

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ/ΑΠΟΧΗ: Είναι πλέον φανερό οτι δεν θα δούμε τόσο μεγάλα εξωκοινοβουλευτικά ποσοστά κομμάτων αφού η πλειοψηφία όσων ψήφισαν μικρότερα κόμματα οδηγείται στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ / ΝΔ αναλόγως των αντιμνημονιακών/μνημονιακών αντιλήψεων που έχουν. Μεγάλη έκπληξη προκαλή και η αποχή που δείχνει σε αυτές τις εκλογές να μειώνεται εντυπωσιακά.


ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ;





ΤΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;





ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ:

Είναι ξεκάθαρο ότι το κόμμα που θα προκύψει πρώτο θα έχει και την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Αυτό το ξαναλέμε γίνεται λόγω του άθλιου εκλογικού νόμου που δίνει 50 έδρες bonus στον πρώτο. Για αυτό και ο κόσμος συσπειρώνεται στα δύο κόμματα που ξεχώρισαν στις προηγούμενες εκλογές αφού φαίνεται οτι δεν θα ψηφίσει με βάση το πιο κόμμα προτιμάει, αλλά με βάση το Μνημονιο ή Αντιμνημόνιο (ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) και τα διλήμματα που τα ακολουθούν.




Όπως θα δείτε παραπάνω πάμε κόντρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις που δίνουν πρώτη την ΝΔ και θεωρούμε ότι μεν θα είναι ντέρμπι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα μικρό προβάδισμα. Αυξάνουν και οι δύο θεαματικά τις δυνάμεις τους αφού πλέον ο κόσμος έχει διχαστεί σε Μνημονιακούς/Αντιμνημονιακούς.

Προκύπτει 8κομματική βουλή με την Δημιουργία Ξανά-Δράση να μπαίνει στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κρατάει σταθερά τα ποσοστά του σε σχέση με την 6η Μαΐου ενώ μεγάλη πτώση προκύπτει για το ΚΚΕ και τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και μικρότερη για τους υπόλοιπους.



Παίρνοντας σαν βάση ότι το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται με κανέναν αλλά και οτι την Χρυσή Αυγή δεν την θέλει κανείς, προκύπτουν τα εξής 3 σενάρια για την επόμενη ημέρα:

Εάν πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τότε το πιθανότερο σενάριο είναι να προκύψει "Αντιμνημονιακή" κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ / ΔΗΜΑΡ με περίπου 160 βουλευτές και ίσως την ανοχή του ΠΑΣΟΚ.

Εάν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ τότε πάμε σε μια "Μνημονιακή" κυβέρνηση με συμμετοχή ΝΔ / ΠΑΣΟΚ / ΔΗΜ.ΞΑΝΑ-ΔΡΑΣΗ. με περίπου 165 βουλευτές και ίσως την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.

Τρίτο σενάριο ανεξαρτήτως ποιο θα είναι πρώτο κόμμα είναι να πάμε σε Οικουμενική Κυβέρνηση με την συμμετοχή όλων των κομμάτων. Θα ήταν το ιδανικό αλλά δυστυχώς είναι και το λιγότερο πιθανό.


Τέλος, αυτό που παρατηρούμε για άλλη μια φορά είναι ότι όσοι ενημερώνονται από το Ίντερνετ έχουν πολύ καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας σε σχέση με εκείνους που στηρίζονται ακόμα στο δηλητήριο του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Αλαφούζου και των λοιπών μπουμπουκιών μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους (MEGA/ΣΚΑΙ κλπ) , οι οποίοι έχουν ταχθεί απροκάλυπτα υπέρ του Μνημονίου λόγων των συμφερόντων τους που κρύβονται από πίσω.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/poll1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: