Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Πέρασε το φιλελεύθερο εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το εργασιακό νομοσχέδιο πέρασε και η επομένη ημέρα για τους εργαζόμενους θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. 

Τα όσα πρότεινε ο Χατζηδάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ υπερψηφίστηκαν στη Βουλή επί της αρχής, με 158 ψήφους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ υπέρ και 142 ψήφους κατά από την αντιπολίτευση καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «ξήλωμα» βασικών εργασιακών κεκτημένων. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για τα 129 άρθρα του νομοσχεδίου. 

Ο π. Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που επί των ημερών οι εργάτες είδαν καλύτερες μέρες σύμφωνα πάντα με τα αντικειμενικά πρωτοσέλιδα της Αυγής, κατηγορώσε την κυβέρνηση ότι «βαφτίζει Αναγέννηση τον Μεσαίωνα» και «συκοφαντεί όσους αντιδρούν και αντιστέκονται». 

Ο νυν πρωθυπουργός που επί των δικών του ημερών οι εργαζόμενοι θα ζήσουν ακόμη καλύτερες ημέρες, σύμφωνα πάντα με τα αντικειμενικά δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΪ απάντησε πως «το νομοσχέδιο οικοδομεί σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και υπάρχουν δέκα τολμηρές τομές που βοηθούν επιτέλους την ελληνική οικονομία και κοινωνία να συναντηθούν με τον ταχύ βηματισμό της υπόλοιπης Ευρώπης και την εποχή μας». 

Από αύριο η ΝΔ θα συνεχίζει να κυβερνάει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψάχνει να μειώσει την διαφορά και οι αριστεροί θα πανηγυρίζουν για τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: