Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Ψηφίζει νόμο ο Ορμπάν για «να σταματήσει η προώθηση της ομοφυλοφιλίας και αλλαγής φύλου σε ανηλίκους»

 

Το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν κατέθεσε νομοθετικές τροπολογίες που έχουν στόχο να απαγορεύσουν την “προώθηση” της ομοφυλοφιλίας ή της αλλαγής φύλου στους ανηλίκους, σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του κοινοβουλίου. 

Οι τροπολογίες εντάσσονται στο πλαίσιο ενός οπλοστασίου μέτρων κατά της παιδεραστίας,αι μεταξύ αυτών βρίσκονται η δημιουργία βάσης δεδομένων ατόμων που έχουν καταδικαστεί και είναι προσβάσιμη στο κοινό, ή ακόμη η απαγόρευσή να ασκήσουν ορισμένα επαγγέλματα. 

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Διαφημίσεις πολυεθνικών με πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους, όπως για παράδειγμα αυτή της Coca-Cola που είχε προκαλέσει το 2019 αιτήματα για μποϊκοτάρισμα, δεν θα επιτρέπονται πλέον. Το ίδιο θα ισχύει και σε άλλους τομείς όπως πχ και τα βιβλία για το θέμα, όπως η συλλογή ιστοριών και θρύλων που αποδραματοποιεί την ομοφυλοφιλία, το οποίο προκάλεσε την οργή της εξουσίας το φθινόπωρο του 2020. 

Ο Βίκτορ Ορμπάν κάνει πράξη αυτά που είχε υποσχεθεί πριν τις εκλογές και υπερασπίζεται τις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες. 

Τον Δεκέμβριο του 2020, το κοινοβούλιο υιοθέτησε νομοθετικό πακέτο που εντάσσει την παραδοσιακή έννοια της οικογένειας και του “φύλου” στο Σύνταγμα και απαγορεύει ντε φάκτο την υιοθεσία σε πρόσωπα του ιδίου φύλου. 

Όλα τα παραπάνω εξόργισαν μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Διεθνής Αμνηστία και η Pride Budapest και έσπευσαν να καταδικάσουν με ανακοίνωσή τους “αυτήν την νέα πρόταση” του Fidesz, η οποία είναι παρόμοια με την ρωσική νομοθεσία που τιμωρεί οποιαδήποτε πράξη ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας προς τους πιο νέους…». 

Όμως ο Ουγγρικός λαός στέκεται στο πλευρό του Ούγγρου Προέδρου και επιδοκιμάζει τις επιλογές του.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: