Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Βρήκαν… νέο κόλπο οι τούρκοι: Πήγαν να εμβολίσουν και το γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ!


Ύστερα από τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού Σώματος και την μη αντίδραση από πλευράς της ελλαδικής κυβέρνησης οι τούρκοι πήραν θάρρος, ως γνήσιοι θρασύδειλοι, και πλέον εντείνουν την προκλητικότητά τους, η οποία δείχνει να αποσκοπεί σε θερμό επεισόδιο, το οποίο ξέρουν εκ προοιμίου ότι θα κερδίσουν με τους χαχόλους που έχουν απέναντί τους.
Όπως, λοιπόν, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν, ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία κατευθύνθηκε προς το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, SAIPEM 12000, προκαλώντας πανικό στον καπετάνιο του ιταλικού σκάφους, ο οποίος διά του ασυρμάτου απευθύνθηκε στο τουρκικό πολεμικό σκάφος λέγοντας: «Φύγετε από μπροστά μας, διαφορετικά θα βουλιάξουμε μαζί».
Ο καπετάνιος του τουρκικού πολεμικού φέρεται να φέρεται να απάντησε: «Δεν μπορώ να ελέγξω την ταχύτητα και τη ρότα μας». Ο καπετάνιος του SAIPEΜ 12000 φέρεται να ανταπάντησε: «Ελέγχεις και την ταχύτητά σου και τη μηχανή σου. Εγώ αυτό μπορώ να το δω καθαρά». Ωστόσο, το τουρκικό πολεμικό δεν άλλαξε τη ρότα του και ο καπετάνιος του γεωτρύπανου φέρεται τότε να είπε: «Εντάξει, αλλάζω τη ρότα μου» και απομακρύνθηκε από την περιοχή.
Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε και ιταλική φρεγάτα, η οποία απέφυγε να εμπλακεί, ξέροντας προφανώς ότι θα μείνει μετέωρη από τους κυπρίους και ελλαδίτες πολιτικάντηδες. Εν τέλει, βεβαίως, το γεωτρύπανο αποχώρησε από την περιοχή για να εκτελέσει άλλες εργασίες που έχει προγραμματισμένες στο Μαρόκο.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: