Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η αντικατάσταση πληθυσμού: 1.850 «πρόσφυγες» πέρασαν από το Αιγαίο από την αρχή του χρόνου

Στους 1.850 υπολογίστηκαν οι αφίξεις των «προσφύγων» στα ελληνικά νησιά τον Ιανουάριο σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Frontex.
Ειδικότερα, η Frontex σημειώνει ότι τον περασμένο μήνα, ο αριθμός των «προσφύγων» που εντοπίστηκαν στη λεγόμενη «διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου», φθάνοντας κυρίως στα ελληνικά νησιά, μειώθηκε κατά 43% από τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τους 1.850. Αυτός ο αριθμός είναι πολύ κοντά στις αφίξεις του Ιανουαρίου του 2017, ενώ οι αφιχθέντες είναι κατά κύριο λόγο Σύριοι και Ιρακινοί.
Σε ό,τι αφορά τη «διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων», η Frontex παρατηρεί ότι ο αριθμός των ατόμων που εντοπίστηκαν ήταν «σχετικά χαμηλός, σχεδόν 300 άτομα», χάρη στη «στενή συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής για τον έλεγχο των συνόρων».
Στη «διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου» ο αριθμός των «προσφύγων» που έφτασαν στην Ιταλία τον Ιανουάριο αυξήθηκε σε πάνω από 4.800, διπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, οι «πρόσφυγες» από την… Ερυθραία αποτελούσαν τη μεγαλύτερη ομάδα των ατόμων που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή, ακολουθούμενοι από πολίτες του Πακιστάν και της Τυνησίας.
Τους τελευταίους μήνες, η Frontex κατέγραψε επίσης αύξηση του αριθμού των Λίβυων που διασχίζουν τη Μεσόγειο.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: