Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Τους αποδεκατίζουν...!! 110 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, 50 τραυματίστηκαν σε νέα ενέδρα του ΡΚΚ!!



Περί τους 110 Τούρκους στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν, κατά την διάρκεια μιας επίθεσης του PKK στις 18 Σεπτεμβρίου στην εθνική οδό Cewlik-Mush στην Τουρκία.

Το Κέντρο Τύπου και Επικοινωνίας του HPG, ο ένοπλoς βραχίονας του PKK, δημοσίευσε λεπτομερείς πληροφορίες: Η επίθεση στην στρατιωτική φάλαγγα πραγματοποιπήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, ακριβώς στις 12.00 τοπική ώρα, στην εθνική οδό Cewlik-Mush. Η στρατιωτική φάλαγγα επέστρεφε από μια επιχείρηση.

Αυτή η στρατιωτική φάλαγγα, αποτελούνταν από δέκα τεθωρακισμένα οχήματα, πέντε λεωφορεία και 300 ένοπλους στρατιώτες. Ταυτόχρονη επίθεση δέχτηκαν τρία λεωφορεία και τρία τεθωρακισμένα οχήματα. Ως αποτέλεσμα, οι στρατιώτες των δύο λεωφορείων σκοτώθηκαν. Τα λεωφορεία έπιασαν φωτιά. Μετά από ένα βαρύ βομβαρδισμό των ανταρτών, τρία τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν. Τα άλλα οχήματα τράπηκαν σε φυγή. Διαπιστώθηκε ότι 110 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 50 άλλοι τραυματίστηκαν. Οι νεκροί και τραυματίες απομακρύνθηκαν με 100 ασθενοφόρα και ελικόπτερα Sikorsky και οδηγήθηκαν στα νοσοκομεία Cewlik, Mush, και Erzirom Eleziz.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Κούρδων, ο τουρκικός στρατός έφθασε στο σημείο της επίθεσης μιάμιση ώρα αργότερα. Μετά την επίθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουρκικά τεθωρακισμένα και 3 επιθετικά ελικόπτερα Cobra επιτέθηκαν στους υποχωρούντες αντάρτες. Περί τα 6 ελικόπτερα Skorsky μετέφεραν στρατεύματα στην περιοχή. Οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού είναι ακόμη σε εξέλιξη.

fox2magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια: