Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Προς συμβιβασμό για την Εξόδιο Ακολουθία και το Λαϊκό Προσκύνημα για τον Βασιλέα Κωνσταντίνο

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η επιλογή του Ιερού Ναού στον οποίον θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον τέως Βασιλέα Κωνσταντίνο είναι στην ευχέρεια της οικογένειας του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η οικογένεια του τέως Βασιλέα επέλεξε την Μητρόπολη Αθηνών και ζήτησε να χοροστατήσει της Ακολουθίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Όσο για το Λαϊκό Προσκύνημα η κυβέρνηση είχε πει ότι εάν η τελετή γίνει στην Μητρόπολη Αθηνών δεν θα υπάρξει Λαϊκό Προσκύνημα. Δηλαδή δεν θα εκτεθεί στο Παρεκκλήσι της Μητρόπολης για 3 ημέρες αλλά θα μπορούν περίπου 2 ώρες πριν την Εξόδιο Ακολουθία να προσέρχονται στον περίβολο της Μητρόπολης όσοι επιθυμούν να αποτίσουν το ύστατο χαίρε. 

Φυσικά, βάσει πρωτοκόλλου, αυτά επαφιονται στην διακριτική ευχέρεια της Εκκλησίας. Ακόμη και ο θάνατος και η κηδεία ενός πρώην Βασιλέα γίνονται από την κυβέρνηση ζητήματα διαπραγμάτευσης λόγω του φόβου των αντιδράσεων της αριστερής καμαριλας που λυμαίνεται την χώρα μας. 

Αλήθεια αφού η Δημοκρατία τους δεν έχει αδιέξοδα γιατί φοβούνται τόσο έναν νεκρό και τους όποιους οπαδούς της Βασιλείας;

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: