Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Η έννοια της Ελληνικότητας κατά το… «δημοκρατικό τόξο»

 

Με τον θάνατο του Βασιλέα Κωνσταντίνου επανήλθε το ψεύτικο δίλημμα για το ήταν ή όχι Έλληνας. Οι γνωστοί κύκλοι προτάσσουν ότι είχε διαβατήριο Δανίας και πως μόλις το 2021 το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ότι μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα “Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου”. 

Δεν θεωρείται λοιπόν Έλληνας ο Βασιλιάς της Ελλάδας την στιγμή που άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να έχουν αποχωρήσει από την πολιτική ή να έχουν διατελέσει σε κάποιο αξίωμα σε παλαιότερες εποχές τους απευθύνουν τον λόγο με το “υπουργέ”, “πρόεδρε” και άλλα τέτοια. Διαρκής μικροψυχία από μέρους τους, μαζί με πολιτική σκοπιμότητα για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την χώρα του από το υψηλότερο αξίωμα. Άλλωστε αυτό ήταν το πολίτευμα της χώρας μας. 

Του αρνούνται την Ελληνικότητα αυτοί που “βαφτίζουν” Έλληνα όποιον μπει παράνομα στην χώρα μας δηλώνοντας μάλιστα 2-3 ονόματα και διαφορετικές ηλικίες και χώρες καταγωγής, του αρνούνται την Ελληνικότητα αυτοί που θεωρούν “Έλληνα” κάποιον αρκεί να είναι καλός αθλητής ή να έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, άσχετα με το πως βρέθηκαν στην χώρα οι γονείς του. 

Αλήθεια ο Κωνσταντίνος που γεννήθηκε; Οι γονείς του ήρθαν παράνομα εδώ με βάρκα από το Αιγαίο ή τον Έβρο; 

Όχι απλά είναι μικρόψυχοι, του αρνούνται να ταφεί με τιμές Αρχηγού Κράτους παρά το ότι διετέλεσε για 9 χρόνια από το 1964 έως το 1973 Βασιλεύς των Ελλήνων. 

Του αρνούνται τις τιμές τις οποίες αφειδώς τις παρείχαν σε άλλους πολιτικούς, ακόμη και σε κάποιους που σήκωσαν τα όπλα τους εναντίον της χώρας τους. 

Εάν όλο αυτό δεν λέγεται μικροπολιτική σκοπιμότητα, τότε πως λέγεται; Πωλούν δημοκρατικότητα αλλά δεν μας λένε τι έχουν προσφέρει όλοι οι παραπάνω που ελληνοποιήθηκαν η τιμήθηκαν από το Κράτος της μεταπολίτευσης.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: