Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

«Τρύπησαν» πολίτες στο Αίγιο με ληγμένα εμβόλια! Χούντα Μητσοτάκη και Pfizer: δεν πειράζει, και τα… ολίγον ληγμένα είναι ασφαλή!

 

Σωρεία καταγγελιών για ληγμένα εμβόλια έγιναν στο Αίγιο. Πιο συγκεκριμένα, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Χάρης Σκοπελίτης, πολίτες που πήγαν να εμβολιαστούν την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, παρατήρησαν ότι τα σκευάσματα είχαν ημερομηνία λήξης 30/11, ενώ οι υπεύθυνοι τους διαβεβαίωναν ότι τα εμβόλια μπορούσαν να χορηγηθούν κανονικά ακόμα και έναν… μήνα μετά την ημερομηνία λήξης!

Η ίδια η Pfizer διαβεβαιώνει ότι και τα ληγμένα εμβόλια είναι… ασφαλή, με την εταιρεία μάλιστα να δίνει παράταση ενός μήνα στις ημερομηνίες λήξης των υπάρχοντων σκευασμάτων! Ως εκ τούτου, στα καινούργια σκευάσματα, οι ημερομηνίες λήξης έχουν παραταθεί από τους 6 μήνες που ήταν αρχικά, στους… 9!!!

Βρέθηκε δε και «ειδικός» – ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, που μίλησε στο mega και υποστήριξε ότι δεν τρέχει τίποτα με τα… ολίγον ληγμένα (κατά το… «ολίγον έγκυος») εμβόλια : «Είναι πάγια τακτική, το ξέρουμε έτσι και αλλιώς, πάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μερικές μέρες μετά. Είναι ένα όριο ασφαλείας πολύ αυστηρό και ενδεικτικό. Δε σημαίνει ότι μετά θα είναι επικίνδυνο το εμβόλιο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χούντας Μητσοτάκη, Μάριος Θεμιστοκλέους, που είπε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και δεν υπάρχει πρόβλημα με την ημερομηνία λήξης τους!!!

Βοήθειά μας, μ’ αυτούς που έχουμε μπλέξει!

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: