Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Σφοδρή αντίδραση της Εκκλησίας για ανάρτηση Μόσιαλου: Χλευάζει την πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων

 

Έντονη αντίδραση της Εκκλησίας για ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου. Τη χαρακτηρίζει προσβλητική και χλευαστική. Τι περιείχε.

Την αντίδραση της εκκλησίας προκάλεσε μια ανάρτηση του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλου, που περιείχε ένα καυστικό σχόλιο για τους «πιστούς» αρνητές του κορονοϊού.

Η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου περιείχε μια εικόνα που διακωμωδούσε όσους δεν πιστεύουν στο κορονοϊό και απεικόνιζε την Παναγία να αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι να πιστεύουν τον τρόπο «σύλληψης» του Χριστού.

Σε ανακοίνωσή της η Εκκλησία χαρακτηρίζει την ανάρτηση προσβλητική αν και τονίζουν πως το πρόσωπο του Χριστού και της Θεοτόκου δεν χρήζουν υπεράσπισης σε προσβολές και επιθέσεις.

«Χλευάζει τη θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί» επισημαίνει η Εκκλησία.

«Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των "θρησκειών" ή των "αλλόθρησκων", αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών» συνεχίζει.

Η Εκκλησία τονίζει επίσης πως όσοι έχουν ένα κρατικό αξίωμα δεν μπορούν να εκφράζουν δημοσίως οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά.

«Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή "ὑπέρ τῶν μισούντων καί ἀγαπώντων ἡμᾶς"» καταλήγει η ανακοίνωση.

https://sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: