Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Ξεχάστε τα Ρεβεγιόν, τα περιοριστικά μέτρα έρχονται νωρίτερα

 

Αύριο πρωί πρωί στις 9:30 θα γίνει σύσκεψη Μητσοτάκη – Τσιόδρα και στις 12:00 θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να ανακοινωθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η επίσπευση των μέτρων για εστίαση και διασκέδαση. Πιθανώς στις 22:00 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να κλείσει η εστίαση. 

Για τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν την Πέμπτη μίλησε μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, που αλλού, του ΣΚΑΪ. Ο Οικονόμου προανήγγειλε ότι αύριο οι περιορισμοί που θα ανακοινωθούν σε εστίαση και διασκέδαση θα είναι πιο αυστηροί από ό,τι έχει ήδη ανακοινωθεί. Ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι θα υλοποιηθούν νωρίτερα τα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου, ο ίδιος ανέφερε πως υπήρξε μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί η περίοδος των Χριστουγέννων ωστόσο τα νέα δεδομένα με την έξαρση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» ανάγκασαν την κυβέρνηση να αλλάξει τακτική. 

Ο ίδιος διευκρίνισε πως θα είναι ξεκάθαρες και σαφείς οι συστάσεις για το ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά και τις συγκεντρώσεις στα σπίτια καθώς και για την εστίαση και την διασκέδαση. 

Για το ενδεχόμενο να έρθει καθολικό lockdown, o εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ, σημείωσε πως δεν φαίνονται στον ορίζοντα καθολικοί περιορισμοί. Δηλαδή αποκλείουμε καθολικό Lockdown αλλά συνεχώς ανακοινώνονται νέα περιοριστικά μέτρα σε εργασία, εστίαση, γήπεδα, διασκέδαση… αλλά το lockdown, το καθολικό, αποκλείεται.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: