Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Ο προοδευτικός Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάντιος

του Γιάννη Δράκου
Απαράδεκτα «ανοίγματα», στο πλαίσιο του θρησκευτικού συγκρητισμού, έκανε στο Ισλάμ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος σε συνέντευξή του, λέγοντας συγκεκριμένα:
«Στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή των Αθηνών διδαχτήκαμε το Ισλάμ. Έδωσα μάθημα για το Ισλάμ. Είναι λάθος να πούμε ότι όλο το Ισλάμ είναι τζιχαντιστὲς και θέλει «ιερό πόλεμο». Βεβαίως, υπάρχουν στοιχεία που όποιος τα παραφράσει ή τα πάρει στα χέρια του για πολιτικούς λόγους, μπορεί να το μετατρέψει σε πολεμική μηχανή. Και το Ευαγγέλιο του Χριστού όμως δεν απέτρεψε τις Σταυροφορίες.
Η παρερμηνεία έφερε αίμα. Ως βιβλίο πολιτισμού ὁ καθένας πρέπει να διαβάσει το Κοράνι, και δεν έχει να χάσει τίποτα, γιατί όμως ένας Ευρωπαίος, όταν διαβάζει το Κοράνι γίνεται τζιχαντιστής; Έχει χάσει το νόημα της ζωής και μέσα από το Κοράνι που ευκολύνει τα πράγματα νομίζει ότι μπορεί να βρει νόημα στη ζωή του. Εμείς οι Έλληνες έχουμε παράδοση, μυστικισμό, έχουμε την αλήθεια».
Σεβασμιότατε η αλήθεια είναι ότι οι φοιτητές των Θεολογικών Σχολών διδάσκονται το Κοράνι, όχι για την αξία του αλλά για να ενημερωθούν για τις κακοδοξίες του. Όσο για τις σταυροφορίες, τις οποίες το Ευαγγέλιο τις απορρίπτει, τις έκαναν οι «παπικοί» με τους οποίους στο πλαίσιο του Οικουμενισμού, πολλοί από τους Ορθόδοξους ταγούς μας κάνουν συζητήσεις. Για να επιστρέψουμε στο Κοράνι δεν υπάρχει ανάγκη παρερμηνειών για να φανεί ο εξτρεμισμός του. Ευθέως ζητά την εξόντωση των «απίστων» και την διεξαγωγή «ιερού πολέμου». Ένα άλλο θέμα είναι το πώς ο σεβασμιότατος Δημητριάδος θεωρεί «βιβλίο πολιτισμού» το Κοράνι που διδάσκει την πολυγαμία, την υποτίμηση της γυναίκας και την παιδεραστία, «αξίες» εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές του Χριστιανισμού και ιδιαιτέρως της Ορθοδοξίας.
Οι δηλώσεις αυτές μας λυπούν αλλά, κυρίως μας ανησυχούν για την στάση κάποιων εκ των θρησκευτικών μας ταγών.
https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: