Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ένοχος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Χαλιφάτο ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης - Πόσοι ακόμα παραμένουν ασύλληπτοι;


Την επίσημη κατάληξή της στα δικαστήρια έλαβε η υπόθεση του τζιχαντιστή, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη, ύστερα από μακρά και ομολογουμένως τραγελαφική διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω παρότι είχε τεθεί από την αρχή στο στόχαστρο των αρχών, αντιμετωπιζόταν ως «οικογενειάρχης», που είχε καταθέσει και θα λάμβανε άσυλο. Τελικώς, τις αρχές τις διαφώτισε η σύζυγός του, η οποία τον κατήγγειλε ως μέλος του Ισλαμικού Χαλιφάτου, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τα ευρήματα.
Ο ίδιος στο δικαστήριο δεν προέβαλλε αντιρρήσεις ως προς το ότι είναι τζιχαντιστής, επικίνδυνος και τρομοκράτης, αλλά περιόρισε την υπερασπιστική του γραμμή στο αν θα θεωρηθεί μέλος του ISIS ή του FSA, που στην πραγματικότητα δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές και από κοινού συνεργάστηκαν στον μέτωπο της Συρίας.
Τελικώς, ο συγκεκριμένος «πρόσφυγας» καταδικάστηκε σε ποινή 8 ετών για την συμμετοχή του στο Ισλαμικό Χαλιφάτο, ενώ ελέω αμφιβολιών το δικαστήριο δεν εισήλθε στο υπόλοιπο κατηγορητήριο που αφορούσε την δράση του στην Συρία.
Σε κάθε περίπτωση είναι η πρώτη φορά που επισήμως διαψεύδονται οι εδώ και χρόνια κραυγές των κυβερνώντων ότι δεν υπάρχουν τζιχαντιστές μέσα στα κύματα των λαθρομεταναστών. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι και η επιβεβαίωση των όσων έλεγε για το ζήτημα από την αρχή η Χρυσή Αυγή.
Και φυσικά το ερώτημα παραμένει: Αυτός πιάστηκε και καταδικάστηκε, πόσοι άλλοι παραμένουν ασύλληπτοι;
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: