Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας: Απαράδεκτη η εξίσωση Βορειοηπειρωτικού ζητήματος με το ανύπαρκτο «τσάμικο»

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας: Απαράδεκτη η εξίσωση Βορειοηπειρωτικού ζητήματος με το ανύπαρκτο «τσάμικο»
Ένας από τους πλέον άξιους Ιεράρχες του Τόπου, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, εκφράζει τις ανησυχίες του για την εξομοίωση του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος με το ανύπαρκτο «τσάμικο».
Σε δηλώσεις του εκφράζει σκεπτικισμό για το γεγονός ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθηνών και Τιράνων «είναι εντελώς μυστικές, και το χειρότερο, γίνονται εν αγνοία των Βορειοηπειρωτών». Τονίζει ακόμη ότι αντί το Βορειοηπειρωτικό να είναι πρώτο θέμα στις συζητήσεις Ελλάδος-Αλβανίας, βρίσκεται τελευταίο, και επισημαίνει ότι τούτο αποτελεί «ντροπή» για την πολιτική της Ελλάδος.
Περαιτέρω υπογραμμίζει: «Εξισώνουν το υπαρκτό Βορειοηπειρωτικό ζήτημα με το ανύπαρκτο “τσάμικο”. Η Βόρειος Ήπειρος είναι τμήμα της ελεύθερης Ηπείρου (άρα της ενιαίας Ηπείρου. Και το 1914 κατοχυρώθηκε η Αυτονομία της με “Πρωτόκολλο της Κερκύρας” (17.5.1914), αφού είχε προηγηθεί με λαμπρή μάλιστα επιτυχία, ὁ ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών. Σημειώνουμε, ότι το “Πρωτόκολλο της Κερκύρας” το έχει συνυπογράψει και η Αλβανία. Επομένως, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η Αλβανία, το Βορειοηπειρωτικό είναι για την Ελλάδα ζήτημα απολύτως υπαρκτό».
Βαδίζοντας επιτυχημένα πάνω στα δοξασμένα χνάρια του Αείμνηστου προκατόχου του Σεβαστιανού, ο Μητροπολίτης Ανδρέας κρατά ψηλά την Σημαία του Εθνικού Αγώνα στο ζήτημα της σκλαβωμένης Βορείου Ηπείρου, δείχνοντας τον δρόμο της Αντίστασης στα σχέδια αφελληνισμού της προαιώνιας Ελληνικής Γης που έχουν οι αλβανοί κατακτητές της.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: