Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΨΟΦΗΣΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΩΝ!!!

Νεκρός είναι ένας από τους ηγέτες και ιδρυτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν, ο Σαάντ Εμαρατί (Saad Emarati), ύστερα από αφγανική στρατιωτική επιχείριση το Σάββατο.

Ο Σαάντ Εμαρατί είχε καθοδηγήσει πολλές επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ενάντια τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους «ανταγωνιστές» Ταλιμπάν.

Το Σάββατο ο στρατός του Αφγανιστάν επιτέθηκε σε βάση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική επαρχία Νανγκαράρ του Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν.

Σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους, τουλάχιστον 120 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στη μάχη που δόθηκε.

Ο αφγανικός στρατός επιτέθηκε μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση του ISIS σε διαδήλωση σιιτών μουσουλμάνων στην Καμπούλ, στην οποία σκοτώθηκαν 80 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 200.

Ο Εμαρατί, όπως και τα περισσότερα μέλη του ISIS στο Αφγανιστάν, προερχόταν από τους Ταλιμπάν.

Ήταν πρώην οπλαρχηγός των Ταλιμπάν, αλλά προσχώρησε στο Ισλαμικό Κράτος μετά τον θάνατο του Μουλά Ομάρ, του ηγέτη – ιδρυτή των Ταλιμπάν.

Ειδικοί αναλυτές λένε ότι ήταν ένας από τους πλέον σημαντικούς ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή και ο θάνατός του, εάν επιβεβαιωθεί, αποτελεί καίριο πλήγμα στην επιχειρησιακή ικανότητα της οργάνωσης στο ανατολικό Αφγανιστάν.


Ποιος ήταν ο Εμαρατί

Ο Εμαρατί ήταν από τους πρώτους οπλαρχηγούς στην περιοχή Αφγανιστάν – Πακιστάν που ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και στον «χαλίφι» Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Πρώην οπλαρχηγός των Ταλιμπάν, παραμερίστηκε και αφοπλίστηκε το 2013 από την ηγεσία των Ταλιμπάν κατηγορούμενος για «μη εξουσιοδοτημένες» δράσεις.

Ύστερα από αυτή την τιμωρία του πέρασε κάποιο διάστημα με τους Ταλιμπάν του Πακιστάν και στις 12 Ιανουαρίου του 2015 εμφανίστηκε σε ένα βίντεο με δύο ακόμα πρώην Αφγανούς οπλαρχηγούς και εννέα Πακιστανούς να ορκίζονται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Δύο εβδομάδες αργότερο το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση του βραχίονά του στο Χορασάν, όπως ήταν το παλιό όνομα της περιοχής που συμπεριλάμβανε το Αφγανιστάν, μέρος του Πακιστάν και του Ιράν και της κεντρικής Ασίας. Ο Εμαρατί έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς ηγέτες του ISIS στην περιοχή.

Από τη βάση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στην ανατολική αφγανική επαρχία του Νανγκαράρ, ο Εμαράτι καθοδήγησε πολλές επιθέσεις ενάντια στους πρώην συμμαχητές του Ταλιμπάν αλλά και στις κυβερνητικές δυνάμεις, εξαπλώνοντας τον έλεγχο και την επιρροή του ISIS στην περιοχή.
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: