Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η Δούμα ενέκρινε αναδιάρθωση το ρωσικού δανείου προς την Κύπρο

Η Δούμα ενέκρινε αναδιάρθωση το ρωσικού δανείου προς την Κύπρο
Μόσχα: Την αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε χθες η Κρατική Δούμα ύστερα από σχετική πρόταση που κατέθεσε η ρωσική κυβέρνηση. Η έναρξη εξόφλησης του δανείου παρατείνεται από το 2018 στο 2022 και το επιτόκιο μειώνεται από 4,5% σε 2,5%. Αυτό ανακοίνωσε το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος της Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν.
Παράλληλα, ο κ. Ναρίσκιν ευχαρίστησε την κυπριακή κυβέρνηση και την κυπριακή Βουλή, για τη σταθερή θέση αρχής που τηρεί η Κύπρος στο θέμα της ουκρανική κρίσης.

Ο πρόεδρος της Δούμας υπενθύμισε με ικανοποίηση τη στάση που τήρησε η κυπριακή Βουλή πρόσφατα στο Συμβούλιο της Ευρώπης σε σχέση με την προσπάθεια διεύρυνσης των κυρώσεων κατά τη Ρωσίας.

Ανέφερε ακόμη, ότι σύντομα προσβλέπει να επισκεφθεί την Κύπρο, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του ομολόγου του Γιαννάκη Ομήρου στη Μόσχα.

Αποστολή: Γιώργος Φράγκος Μόσχα - See more at:
http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/243875/i-douma-enekrine-anadiarthosi-to-rosikou-daneiou-pros-tin-kypro#sthash.cIXDHTgg.dpuf

http://greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: