Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Θαυμάστε την Ελλάδα του Μνημονίου: Ζει σε παλιό βαγόνι με τα 4 παιδιά της!!!


Ένα παλιό βαγόνι στο σιδηροδρομικό σταθμό Κομοτηνής αποτελεί εδώ και λίγο καιρό το «σπίτι» μιας πολύτεκνης μητέρας με τα παιδιά της. Η οικογένεια μένει νηστική ακόμα και για πέντε συνεχόμενες ημέρες, ενώ πολλές φορές δυσκολεύονται να βρουν ακόμα και... νερό.

Στην Ελλάδα του Μνημονίου, καθημερινά έρχονται στο φως απίστευτες οικογενειακές ιστορίες, με την ανέχεια να έχει φέρει πολλούς πολίτες σε σημείο να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρόνος» -που αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος- η πολύτεκνη Ελένη Κ. ζει σε βαγόνι τρένου καθώς ύστερα από διάφορες περιπέτειες που είχε βρέθηκε στο δρόμο. Μαζί της μένουν τα τέσσερα παιδιά της, ο Γιάννης, 8 ετών, ο Γρηγόρης, 10 ετών, η Νικολέτα, 15 ετών και ο Γιώργος, ο οποίος μόλις έκλεισε τα 18 και προσπαθεί να βοηθήσει την βοηθήσει την οικογένειά του και τη μητέρα του. Η οικογένεια έχει έναν ακόμη γιο, το 19χρονο Ραφαήλ, ο οποίος βρίσκεται στη Δράμα.
Το σταματημένο βαγόνι του σταθμού αποτελούσε στην αρχή προσωρινή λύση για τη στέγαση της οικογένειας, σύμφωνα με την εφημερίδα, μέχρι να κινητοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει βρεθεί χώρος να τους παραχωρηθεί. Το βαγόνι δεν διαθέτει μπάνιο, τουαλέτα και πετρογκάζ, με αποτέλεσμα η Ελένη Κ. να βρίσκεται σε απόγνωση. Μιλώντας στην τοπική εφημερίδα είπε: «Ούτε ψυγείο για τρόφιμα έχω, ούτε τίποτα, τα παιδιά πέντε μέρες έχω να τα ταΐσω. Ο άνθρωπος που έχει το σταθμό καμία φορά όταν μπορεί δίνει κανένα σάντουιτς, αλλά τέσσερα παιδιά τι να φάνε από ένα σάντουιτς. Ούτε το πρωί έφαγαν ούτε το μεσημέρι ούτε το βράδυ».
Η απελπισμένη μητέρα απευθύνει έκκληση στα φιλάνθρωπα αισθήματα των πολιτών ώστε να υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημά της και να βρεθεί μια αξιοπρεπής στέγη για τα παιδιά της.
http://www.patrida.eu/2012/06/4_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: