Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

ΜΟΝΟ 2 στους 3 κατοίκους της χώρας το 2050 θα είναι Έλληνες στο γένος και όχι στα χαρτιά!

 

Η νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής (Eurostat) αποκάλυψε ότι η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα παρουσιάζει εκρηκτική άνοδο καθώς το 2022 οι γεννήσεις ήταν 9.425 λιγότερες από το προηγούμενο έτος.

Αν συνεχιστεί αυτή η τάση το 2050 οι Έλληνες εις το γένος θα είναι μόλις το 63% του πληθυσμού, αφού και από τις γεννήσεις αυτές, δηλαδή τις 75.921, οι 23.000 είναι αλλοδαποί εις το γένος!

Αναφορικά με τους τοκετούς που καταγράφηκαν σε διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας, το αρνητικό ρεκόρ με ποσοστιαία τις λιγότερες γεννήσεις, μεταξύ των δύο ετών κατέχει το Βόρειο Αιγαίο (-21,57%), η Δυτική Μακεδονία (-14,8%) και τα Νησιά Αιγαίου (-13,4%).

Οι Έλληνες γερνούν, οι νέοι φεύγουν από τη χώρα

Από τα νεότερα δεδομένα γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα ολοένα διογκούμενο δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο εκφράζεται με τη μείωση του πληθυσμού και τη γήρανση του.

Η ραγδαία πτώση της γεννητικότητας, σε συνδυασμό με την αυξημένη μετανάστευση, οδηγεί σε συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού και σε αύξηση του μέσου όρου ηλικίας, ενώ δημιουργεί νέες ανάγκες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο τα επόμενα χρόνια και αν συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, θα έχει λιγότερα έσοδα και πολλά περισσότερα έξοδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2050 μόνο το 63% του πληθυσμού θα είναι «Έλληνες εις το γένος»!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!


https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: