Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Από την 1η Δίκη της Χρυσής Αυγής: Αυτά που δεν είπαν ΠΟΤΕ τα κανάλια!

 

Κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν προέκυψε ότι υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός από το κόμμα ούτε εντολή του Νίκου Μιχαλολιάκου για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Η εισαγγελέως αναφερόμενη στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, είπε ότι είτε δεν είχαν ιδία γνώση και εξέφραζαν απόψεις, κρίσεις, συμπεράσματα, είτε όσον αφορά τους προστατευόμενους, ότι οι ισχυρισμοί τους συνίστατο σε αοριστίες, εικασίες, ανακρίβειες και γεγονότα «που δεν αντέχουν στη λογική».

Ακόμη η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπήρξε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας επικαλούμενη στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις ανέφερε στην αγόρευσή της:

«Δεν ακούστηκαν φράσεις που να δείχνουν ότι δόθηκε εντολή για τη δολοφονία Φύσσα ή ότι ήταν… Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτή».

«Άλλωστε ποιο θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή. Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα γιατί την διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποια άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό».



Δεν υπάρχουν σχόλια: