Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος μετά την παρέμβασή του για την «τροπολογία Κασιδιάρη»

 

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος, μετά τις επικρίσεις που προκλήθηκαν για τη δημόσια δήλωση του με την οποία ασκούσε κριτική σε διάταξη της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη. 

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου που επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές, όλων των κομμάτων, και του κόμματος Έλληνες που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, προέβη σε παραίτηση μετά τις αντιδράσεις καθώς δημόσια πήρε θέση για την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος θα συμμετέχει και επρόκειτο να κρίνει επ΄ αυτής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δήλωσε πως οδηγήθηκε στην παραίτηση «για λόγους ευσυνειδησίας και προσωπικής επαγγελματικής ευθιξίας». 

Μετά τις εξελίξεις αυτές, την προεδρία του Α1 Τμήματος θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης η κυρία Ευδοξία Κιουπτσίδου η οποία και θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές και πρωτίστως για την εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη. 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο Χρήστος Τζανερίκος συνταξιοδοτείται στο τέλος Ιουνίου.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: