Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Θα εποικίσουν την Αμμόχωστο; Οι τούρκοι μεταφέρουν χιλιάδες σεισμοπαθείς στα κατεχόμενα μετά τον φονικό σεισμό

 

Μετά τον καταστροφικό σεισμό που αφήνει πίσω τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους, το καθεστώς Ερντογάν στέλνει χιλιάδες σεισμοπαθείς στα Κατεχόμενα, μέσω Κερύνειας, ανοίγοντας πιθανόν ένα νέο κεφάλαιο εποικισμού του νησιού.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Yeniduzen αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “οι επιζώντες του σεισμού, κάποιοι από τους οποίους πήραν τα λιγοστά υπάρχοντα τους, από το γάλα των παιδιών τους έως τις κουβέρτες τους, μετανάστευσαν στην Κύπρο.

Πολλοί επιζώντες του σεισμού, που είπαν, «ήρθαμε στην Κύπρο», ήρθαν στις οικογένειές τους στο νησί από διάφορες επαρχίες.

«Ήρθαμε εδώ γιατί έπρεπε» και βρήκαν μια σκηνή για να βρουν καταφύγιο, μερικοί προσπάθησαν για μέρες να ζεσταθούν μπροστά στις φωτιές σε αυτοκίνητα, σε πάρκα και κήπους.

Μια μητέρα που έλεγε ότι το παιδί της δεν μπορούσε να ζεστάνει το γάλα της και ένας πατέρας είπε: «Πήγαμε για ύπνο το βράδυ, είχαμε τα πάντα, σηκωθήκαμε το πρωί και δεν είχαμε τίποτα".

Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν στην Κύπρο αφού δεν άντεξαν τις κακές συνθήκες διαβίωσης, με την ελπίδα ότι "η ΤΔΒΚ” θα τους φροντίσει».

Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ρεύμα νέου εποικισμού στην Κύπρο δεν είναι απλά μια υπόθεση αλλά κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Είναι δε πολύ πιθανό οι τούρκοι να χρησιμοποιήσουν τα κτίρια φαντάσματα της Αμμοχώστου που εύκολα γίνονται κατοικήσιμα για να εποικίσουν την περίκλειστη πόλη που πριν λίγο καιρό όχι μόνο άνοιξαν αλλά και δεν έκρυψαν τις προθέσεις τους. 

Έτσι με πρόσχημα... ανθρωπιστικούς λόγους η τουρκία θα μπήξει ακόμη μια μαχαιριά στον Ελληνισμό της Κύπρου αφού κανείς δεν φαντάζεται ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει προσωρινότητα...

Και οι τούρκοι που θα κατευθυνθούν ως νέοι έποικοι στο νησί θα είναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες επιδοτούμενοι μάλιστα ως σεισμοπαθείς από την ίδια την τουρκία!

Η εξέλιξη αυτή θα είναι τραγική και η Ελλάδα με την Κύπρο πρέπει να κάνουν τα πάντα για να την σταματήσουν. 

https://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: