Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ξεσπαθώνει ο Κούλης υπέρ της ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στην Ε.Ε.

 

«Εφόσον οι Έλληνες πολίτες με εμπιστευθούν ως πρωθυπουργό, αρνούμαι κατηγορηματικά να ερμηνεύσω τη συμφωνία με αυτόν τον τρόπο. Η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ δεν σχετίζεται με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η Ελλάδα θα διατηρήσει στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Βουλγαρία ουδέποτε αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα ή μακεδονικό έθνος. Θεωρεί την γλώσσα της FYROM βουλγαρική διάλεκτο. Η υπουργός Εξωτερικών Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, μάλιστα, έκανε αυτό που δεν τολμήσατε εσείς: Προειδοποίησε ότι θα μπλοκάρει την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν οι θέσεις της δεν ικανοποιηθούν».

Αυτά είχε πει από του βήματος της βουλής ο Κούλης Μητσοτάκης στις 24 Ιανουαρίου 2019, κατά την συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών, δίνοντας γραμμή στα παπαγαλάκια του να ερμηνεύσουν τα λεγόμενά του ως εξής: «Μητσοτάκης: Θα ασκήσω βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ».

Πέρασαν δύο χρόνια και βάλε από τότε, το 40% των Ελλήνων τον εμπιστεύθηκε για πρωθυπουργό και τώρα πρωτοστατεί στην ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» (όπως αποκαλεί πλέον τα Σκόπια…) στην Ε.Ε., κατηγορώντας την Βουλγαρία που βάζει εμπόδια.

Μιλώντας, λοιπόν, στον δημοσιογράφο των New York Times, Steven Erlanger, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου Athens Democracy Forum, είπε τα εξής… όμορφα:

«Δεν υποστηρίζουμε την Βουλγαρία στα προβλήματα που δημιουργεί στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας. Σε λίγες ημέρες θα λάβει χώρα η Σύνοδος ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία και πρέπει ως Ευρώπη να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της ένταξης των συγκεκριμένων χωρών στην ΕΕ».

Μακεδονομάχοι, αν αισθάνεστε ότι ο Κούλης σας έπιασε κορόιδο, καλώς το αισθάνεστε! Αλλά, «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Και μετά την απομάκρυνση απ’ την κάλπη, παρομοίως!

https://koinonikosethnikismos.wpcomstaging.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: