Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Προκαλούν οι Τούρκοι: ιδιοκτησία τους, λένε, η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας

 

Ας λένε οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι και η UNESCO για την στάση της Τουρκίας, αυτή συνεχίζει να προκαλεί. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η UNESCO σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμί, εκφράζοντας την ανησυχία της ότι οι μετατροπές αυτές θα επιφέρουν επιπτώσεις στον οικουμενικό χαρακτήρα των μνημείων, απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Αφού αναφέρουν ότι η μετατροπή των Εκκλησιών σε τζαμί έγινε μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεχίζουν προκλητικά λέγοντας ότι και οι δύο Ναοί αποτελούν ιδιοκτησία της Τουρκίας και η μετατροπή τους σε τζαμί έγινε με βάση τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. 

Αυτό ας το δουν οι πολιτικοί μας που τρέχουν να κρυφτούν πίσω από την UNESCO και άλλους Διεθνείς Οργανισμούς. 

Όταν οι Βυζαντινοί μας πρόγονοι ανέγειραν τους Ιερούς αυτούς Ναούς όπως και όλους τους άλλους, δεν ενδιαφέρονταν για να μπουν στην λίστα με τα μνημεία της UNESCO στο μέλλον, ούτε και περίμεναν οι απόγονοί τους να είναι τόσο δειλοί και να ζητιανεύουν βοήθεια από τους άλλους, χτίζοντας μάλιστα οι ίδιοι τζαμί στην Ελλάδα και αναστηλώνοντας αυτά που έχουν μείνει από το παρελθόν. 

Όπως κοιτάζουν οι Τούρκοι τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, ας κοιτάξουμε, για μία έστω φορά και εμείς τα δικά μας.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: