Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Πρώτα αναστολή εργασίας και μετά ή εμβολιάζεσαι ή απολύεσαι

 

Με κάθε είδους τρόπο επιδιώκουν να αφήσουν εκτός εργασίας και ουσιαστικά εκτός ζωής τους ανθρώπους που δεν δέχονται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

Την Δευτέρα 19 Ιουλίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν αφορά όλους τους πολίτες, αλλού φυσικά οδηγούν την κατάσταση με τα μέτρα τους, αλλά ανθρώπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες εργασίες, όπως δομές φροντίδας ηλικιωμένων. 

Εάν δεν υπάρξει ειδική διάταξη για υποχρεωτικό εμβολιασμό θα βρουν τρόπο ισχυριζόμενοι παράβαση σύμβασης εργασίας για να επιβάλλουν κυρώσεις σε όσους δεν ακούν. 

Η βασικότερη κύρωση θα είναι η αναστολή εργασίας, χωρίς φυσικά ο εργαζόμενος να πληρώνεται. Επειδή θα πρέπει να βρεθούν αντικαταστάτες και ο υπουργός μας λέει ότι κανείς δεν πηγαίνει να δουλέψει εάν δεν ξέρει το χρονικό όριο της εργασίας του, η αναστολή θα έχει χρονικό όριο. Δηλαδή όποιος βρίσκεται σε αναστολή εργασίας του δίνουν τελεσίγραφο ή να εμβολιαστεί ή να αλλάξει δουλειά. Ωραία, καθαρά και νεοφιλελεύθερα.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: