Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Με τον Ήλιο της Βεργίνας γιόρτασαν οι Σκοπιανοί της διασποράς την επέτειο της εξέγερσης του Ίλιντεν

Με τον Ήλιο της Βεργίνας γιόρτασαν οι Σκοπιανοί της διασποράς την επέτειο της εξέγερσης του Ίλιντεν
Το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί καταργούν στην πράξη τις διατάξεις που οι ίδιοι υπέγραψαν στις Πρέσπες καθιστώντας την Συμφωνία των Πρεσπών άκυρη είναι κάτι που ουδόλως απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση.
Προ ολίγων εικοσιτετραώρων αναρτήσαμε στην παρούσα ιστοσελίδα άρθρο σχετικά με την υποκριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στα συλαλλητήρια για την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και στην αποσιώπηση του γεγονότος της έναρξης εφαρμογής της, ώστε να παραμείνει άθικτο το αφήγημα της περί κατάργησης της «κακής» συμφωνίας που δημιουργεί «τετελεσμένα» για τη χώρα.
Τελικά δε χρειάστηκαν παραπάνω από δύο ημέρες για να αναδειχθεί ο παραδοσιακά ένοχος ρόλος της Νέας Δημοκρατίας και η ενεργός συμμετοχή της σε κάθε εθνικό δράμα. Το κόμμα που προ μηνών ανήγαγε σε μέγιστη προτεραιότητα την ανάγκη άμεσης ανατροπής της αριστερής κυβέρνησης είναι το ίδιο που σήμερα διεκπεραιώνει κατά γράμμα τις εκκρεμότητες της, αφού αποδέχεται ως  παρακαταθήκη τις ανθελληνικές της θέσεις και βαδίζει στα ίδια καταστροφικά χνάρια της υποχώρησης σε όλα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Υπενθυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να αιτιολογήσει την αλλαγή στάσης της για το ζήτημα της Μακεδονίας με το ανεπαρκές επιχείρημα ότι εφόσον η Συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια τότε αποτελεί τον ορισμό της συμφωνίας με διεθνή χαρακτήρα κι ως εκ τούτου πρέπει να την εφαρμόσει για να μην εκθέσει τη χώρα. Τελικά, όπως αποδεικνύουν και τα γεγονότα που θα περιγράψουμε παρακάτω, είναι τόσο ανίκανη που δεν μπορεί καν να επιτηρήσει την προβλεπόμενη εφαρμογή της, άσχετα αν αυτό αποτελεί σαν γεγονός χαρακτηριστική περίπτωση διπλωματικής ήττας.
ΜΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Σε εκδήλωση της διασποράς των Σκοπιανών που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία εορτάστηκε η επέτειος της εξέγερσης του Ίλιντεν κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν αλυτρωτικοί χάρτες αλλά και τραγούδια με αλυτρωτικούς-ανθελληνικούς στίχους με την παράλληλη χρήση «απαγορευμένων συμβόλων», όπως αυτό του Ήλιου της Βεργίνας. Το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί καταργούν στην πράξη τις διατάξεις που οι ίδιοι υπέγραψαν στις Πρέσπες καθιστώντας την Συμφωνία των Πρεσπών άκυρη είναι κάτι που ουδόλως απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση, όπως επίσης εντύπωση προκαλεί ότι μία μέρα μετά την έναρξη της εφαρμογής της οι Σκοπιανοί υιοθετούν μία περισσότερο επιθετική πολιτική, αφενός γνωρίζοντας πως καμία κύρωση δε θα επιβληθεί εις βάρος τους κι αφετέρου ότι καμία διαμαρτυρία δε θα εκφράσει η ελληνική πλευρά.
Και δυστυχώς έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως! Μάλλον η επικοινωνιακή φιέστα που στήνει το κυβερνητικό επιτελείο στα πύρινα μέτωπα έχει μεγαλύτερη σημασία από την ιστορία και τα εθνικά μας δίκαια και θα ήταν άδικο να περιμέναμε από μία τέτοια κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα, όταν αποδεικνύεται τόσο κατώτερη τον περιστάσεων με το να υιοθετεί θέσεις που μέχρι πρότινος παρίστανε ότι καταδίκαζε. Ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών δεν είναι φαινόμενο νέο και δυστυχώς για τους «πατριώτες» της Νέας Δημοκρατίας ουδέποτε αποτέλεσε αφορμή για σοβαρούς προβληματισμούς, αφού με ευχολόγια και ανούσιες καταδίκες τίποτα δε μπορεί να αλλάξει.
Η προκλητικότητα των Σκοπιανών έχει απασχολήσει στην πράξη ΜΟΝΟ τους εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, η οποία πολλάκις κατάφερε να ματαιώσει τα ανθελληνικά τους σχέδια, όπως έκανε για παράδειγμα στην πόλη της Φλώρινας τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η δυναμική παρουσία εκατοντάδων Χρυσαυγιτών ανάγκασε σε ακύρωση των εργασιών ενός δήθεν πολιτιστικού συλλόγου που προπαγάνδιζε τον σλαβικό χαρακτήρα της Μακεδονίας μας. Εμείς κριθήκαμε για τη στάση μας απέναντι στο εν λόγω πρόβλημα, το ίδιο και η νέα κυβέρνηση. Το ποιος αγωνίζεται για την Ελλάδα και ποιος για τις εντυπώσεις είναι πλέον προφανές.
ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: