Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ευρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε έκθεση για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο
«Η απόφαση στο προσχέδιο της έκθεσης - που δεν είναι νομικά δεσμευτική και έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα - για επίσημη παύση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ είναι εντελώς απαράδεκτη» σχολίασε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε έκθεση που συστήνει την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έκθεση υιοθετήθηκε με 370 ψήφους υπέρ, 109 κατά και 143 αποχές.
Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AK της Τουρκίας αντέδρασε στην απόφαση δηλώνοντας ότι «αυτή η ανυπόληπτη απόφαση δείχνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται υπό την επιρροή της ακροδεξιάς ιδεολογίας» σύμφωνα με την Sabah.
Τούρκοι αξιωματούχοι επίσης καταδίκασαν την απόφαση που όπως υποστήριξαν επιδεικνύει «προκατάληψη κατά της Τουρκίας» δηλώνοντας ότι η χώρα θα συνεχίζει να πιέζει για την τροποποίησή της.
«Η απόφαση στο προσχέδιο της έκθεσης — που δεν είναι νομικά δεσμευτική και έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα — για επίσημη παύση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ είναι εντελώς απαράδεκτη» σχολίασε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.
«Αναμένουμε τις απαραίτητες αλλαγές για μία πιο ρεαλιστική, αμερόληπτη και ενθαρρυντική τελική έκθεση που να γίνει αποδεκτή τον Μάρτιο στη γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» πρόσθεσε ο Ασκόι.
Τόνισε ότι η Άγκυρα θα λάβει υπόψιν μόνο ένα τέτοιο έγγραφο.

http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: