Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Το «παιχνίδι» είναι στημένο: Ο «διαμεσολαβητής» Νίμιτς αποκάλεσε τους σκοπιανούς «Μακεδόνες» - ΒΙΝΤΕΟ

Το «παιχνίδι» είναι στημένο: Ο «διαμεσολαβητής» Νίμιτς αποκάλεσε τους σκοπιανούς «Μακεδόνες» - ΒΙΝΤΕΟ
Σε μία πρωτοφανή απρέπεια, η οποία αποδεικνύει πόσο στημένο είναι το παιχνίδι της δήθεν «διαπραγμάτευσης» με τα Σκόπια, προέβη χθες το βράδυ ο δήθεν «διαμεσολαβητής» Μάθιου Νίμιτς, σε συνέντευξή του σε σκοπιανικό τηλεοπτικό σταθμό.
Συγκεκριμένα, αποκάλεσε τους σκοπιανούς ως «μακεδόνες» και προέβη και στην ακόλουθη αγράμματη δήλωση: «Είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, όταν ήσασταν τμήμα του Βασιλείου της Σερβίας, όταν ήσασταν τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνεπώς η ταυτότητα του λαού είναι, κατά τη γνώμη μου, ασφαλής και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα δεν την βλάπτουν αλλά την ενισχύουν».
Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αφού οι σλάβοι κάτοικοι των Σκοπίων είναι απλώς και μόνο Βούλγαροι, οι οποίοι μετονομάστηκαν σε «μακεδόνες» από τους κομμουνιστές για να δικαιολογήσουν την επεκτατική εξωτερική πολιτική τους προς το Αιγαίο.
Όμως, η ιστορική πραγματικότητα δεν έχει καμία σημασία εμπρός στα συμφέροντα των νατοϊκών αφεντικών, οι οποίοι επιθυμούν την διατήρηση της συνοχής του πολυεθνικού αυτού κρατιδίου για τους δικούς τους ιδιοτελείς γεωπολιτικούς σκοπούς, που δεν έχουν καμία σχέση ή καλύτερα αντιτίθενται στα ελληνικά συμφέροντα.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να απαιτήσει ΤΩΡΑ την απομάκρυνση του Νίμιτς από την θέση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού με τις δηλώσεις του στον σκοπιανικό σταθμό απέδειξε αναντίρρητα ότι δεν είναι αμερόληπτος, αλλά εξυπηρετεί συμφέροντα.
Δεν περιμέναμε, βεβαίως, αυτή την δήλωση για να το καταλάβουμε, αφού ο Νίμιτς έχει πολλά χρόνια ως «διαμεσολαβητής» και η στάση του είναι γνωστή, όμως μία τόσο προκλητική δήλωση εν μέσω διαπραγματεύσεως δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να επιτελέσει το καθήκον που του έχει ανατεθεί.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: