Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΕΚΤΑΣΗ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ...!!!

Οι ΗΠΑ προχωρούν σε αναγνώριση κουρδικού κράτους στη Συρία με έκταση τρεις φορές αυτή του Λιβάνου!
Στην συγκρότηση ενός μελλοντικού κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία προχωρούν οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Asharq Al-Awsat οι ΗΠΑ πρόκειται σύντομα να προχωρήσουν στην διπλωματική αναγνώριση της περιοχής που ελέγχουν οι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις του SDF περιοχή η οποία έχει έκταση 28.000 τ. χλμ. και ισοδυναμεί με τρεις φορές την έκταση του Λιβάνου.
Η εφημερίδα επικαλείται Αμερικανό υψηλά ιστάμενο διπλωμάτη.

Πρόκειται για την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, για την οποία οι ΗΠΑ εδώ και μήνες έχουν επιβάλει μονομερώς Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων κάτι που τους έχει φέρει σε αντιπαράθεση με την Ρωσία.

«Οι πρώτες νύξεις για την αναγνώριση της περιοχής έκτασης 28.000 τ.χλμ. που ελέγχεται από τις Δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας, μια οργάνωση που αποτελείται απ κουρδικές μικρότερες οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου και του YPG, έγιναν από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Jim Mattis ο οποίος υποσχέθηκε να στείλει εκεί διπλωματικό προσωπικό», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι αμερικανικές πρωτοβουλίες για την δημιουργία του κουρδικού κράτους περιλαμβάνουν ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων, δημιουργία τραπεζών, βοήθεια εκπαίδευσης σε κρατικούς υπαλλήλους, δημιουργία υποδομών και κρατικών υπηρεσιών, προστασία των περιοχών που ελέγχει το SDF πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην διπλωματική αναγνώριση του κράτους.
Την περασμένη εβδομάδα όπως αναφέρει το Sputnik έγιναν τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του «Βόρειου Συριακού Στρατού» στον οποίο περιλαμβάνονται μονάδες του SDF κάτω από αμερικανική καθοδήγηση, προκειμένου να προστατευθούν τα «σύνορα» αλλά και για την τήρηση της εσωτερικής ασφάλειας.

Ταυτόχρονα Κούρδοι θα φρουρούν τα σύνορα του νέου «κράτους» με την Τουρκία.

Σημειώνεται πως οι κουρδικές δυνάμεις ελέγχουν την περιοχή από το 2013.
Η κίνηση αυτή των ΗΠΑ πρόκειται να δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο από την Τουρκία όσο και από τη Συρία.

Η Άγκυρα βλέπει την κίνηση αυτή ως προοίμιο μιας κουρδικής επέκτασης και στη Ν.Α. Τουρκία ενώ βέβαια θεωρεί τόσο το YPG όσο και το SDF ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Άλλωστε ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει πει ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία.

Την ίδια ώρα η Δαμασκός βλέπει να ακρωτηριάζεται η επικράτειά της καθώς πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πράξη που αντιβαίνει όλες τις διεθνείς συνθήκες.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: