Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ: ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ


Σε εξαιρετικά άβολη θέση (λόγω της πιθανής ενοχής και συμμετοχής στην σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής) έφερε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου τον Δημήτρη Σταμάτη, αναφερόμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και δή στο ζήτημα Δημοκρατίας που έχει ανακύψει με την απαγόρευση του εισαγγελέα Φυλακών Κορυδαλλού στους παράνομα προφυλακισμένους βουλευτές του Κινήματος να ασκούν τα Κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

Στην χθεσινή του εκπομπή είπε χαρακτηριστικά: «(Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου) Θεωρώ ότι σε πολλά από όσα έχει πει και για τον τρόπο που λειτουργεί το Κοινοβούλιο και για το ότι θα έπρεπε να ψηφίζουν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, διότι είναι εκλεγμένοι από τον λαό. Δεν έχουν δικαστεί ακόμη, επομένως δεν μπορεί να καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας«.

Στην συνέχεια μάλιστα διερωτήθηκε: «Και πώς ο εισαγγελέας σε άλλες ψηφοφορίες δίνει άδεια για να ψηφίσουν και σε άλλες δεν δίνει; Με πολιτικό κριτήριο επιλέγει σε ποια ψηφοφορία θα είναι παρόντες και σε ποια ψηφοφορία όχι;».

Τέλος, επισήμανε εμφατικά: «Είναι υπεράνω κριτικής οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης; Όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με ένα θέμα Δημοκρατίας. Για να μην πω για το μπούμερανγκ, στο οποίο εξελίχθηκε ο τρόπος που διαχειρίστηκε. Αν μπερδεύεται η πολιτική εξουσία στα θέματα αυτά… Μην την ανοίξουμε αυτήν την κουβέντα! Όταν ο βουλευτής θέλει να έρθει να ψηφίσει, πρέπει να ‘ρχεται να ψηφίσει! Αυτή η άποψη είναι νομικά και πολιτικά ορθή

http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: