Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Η προβοκάτσια του Πολυτεχνείου και από το Πολυτεχνείο στον Αττίλα!

 

Η προβοκάτσια του Πολυτεχνείου και από το Πολυτεχνείο στον Αττίλα

Είναι γεγονός όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι ψευτοήρωες με παραμύθια για εκατοντάδες χιλιάδες δήθεν πολίτες που διαδήλωναν εκείνο τον Νοέμβριο του 1973 στην Αθήνα και με τερατολογίες για χιλιάδες νεκρούς, που υπάρχουν μόνον στην φαντασία τους, ότι το Πολυτεχνείο δεν έριξε καμία χούντα. Αντίθετα έριξε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο από την εξουσία και άνοιξε τον δρόμο για την μεγάλη τραγωδία του Κυπριακού Ελληνισμού.

Μία αφορμή ζητούσαν οι Τούρκοι γιατί η πρόθεσή τους ήταν δεδομένη και πρώτος ο βαθιά Έλληνας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης ως Έλληνας διπλωμάτης είχε πει και γράψει για τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου ότι θα οδηγήσουν σε τουρκοποίηση της Κύπρου και τραγωδία. Αυτό έγινε εφικτό με την πτώση του Γεωργίου Παπαδοπούλου, την οποία προκάλεσε το Πολυτεχνείο και εδώ έρχεται το ζήτημα του τεύχους της Πανσπουδαστικής Νο. 8, που ήταν το περιοδικό του φοιτητικού του ΚΚΕ, το οποίο κατήγγειλε την κατάληψη του Πολυτεχνείου σαν μία μεγάλη προβοκάτσια.

Ήταν λάθος ή μήπως οι “σύντροφοι” είχαν από την Μόσχα πληροφορίες, τις οποίες φυσικά και δεν γνώριζε ο ελληνικός λαός. Αποδεικνύεται ότι είχαν… 

Μάλιστα, με αφορμή το τελευταίο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη, το θέμα της Πανσπουδαστικής Νο.8 είναι στο επίκεντρο και προκάλεσε μεγάλες τριβές και διάλογο στον χώρο της αριστεράς. Από αυτό και τα εξής: 

«Δεν μπορούσαμε ούτε να το διανοηθούμε ότι ο συντάκτης επιδίωκε, στην κορύφωση της Ιωαννιδικής τρομοκρατίας, να προκαλέσει γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης μες στο φοιτητικό κίνημα ή να οδηγήσει εν ψυχρώ την ΚΝΕ στην πλήρη πολιτική απομόνωση από τις άλλες αντιδικτατορικές δυνάμεις» γράφει στο τελευταίο του βιβλίο ο Μίμης Ανδρουλάκης, για το πλήγμα που επέφερε η «Πανσπουδαστική Νο 8»,  η οποία κατ’ ουσίαν κατήγγειλε την κατάληψη του Πολυτεχνείου ως προβοκάτσια . Το ΚΚΕ μέσω του «Ριζοσπάστη» υποστήριξε ότι η περιβόητη καταγγελία που δημοσιεύθηκε στην «Πανσπουδαστική Νο 8» «είναι ανακοίνωση της Επιτροπής Κατάληψης του Πολυτεχνείου» και «αναφέρεται σε δράση προβοκατόρων και απόπειρά τους να εισβάλουν στο Πολυτεχνείο.”

Εντελώς άστοχη η σοφιστεία του “Ριζοσπάστη” και τα γεγονότα που ακολούθησαν αποδεικνύουν ότι είχε δίκιο η Πανσπουδαστική νο. 8, ήταν όντως προβοκάτσια στην οποία παρασύρθηκαν και άσχετοι με το τι παιζότανε άνθρωποι κυρίως της αριστεράς και από την προβοκάτσια αυτή έπεσε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και άνοιξε ο δρόμος για τον Αττίλα το 1974 και βεβαίως ας επαναλάβουμε ότι και οι ίδιοι οι μπολσεβίκοι το ομολογούν ότι η 21η Απριλίου ήταν μία ανατροπή του πολιτεύματος πράγματι που έγινε από Έλληνες και όχι όπως αυτή του Λένιν που έγινε με το σφραγισμένο τρένο των Γερμανών και το χρυσάφι των Αμερικανών.

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: