Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Πέντε αστυνομικοί στο νοσοκομείο μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα – Πυρπολήθηκε ένα περιπολικό (video)

 

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής (03/03) κατά την διάρκεια επεισοδίων μπροστά από την Βουλή και από τον εμπρησμό σε περιπολικό στο Μοναστηράκι. 

Αρχικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, την ώρα που έφτανε στο Σύνταγμα η πορεία διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ομάδα ατόμων ξέκοψε από το πλήθος και πέταξαν φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. 

Λίγο αργότερα, κουκουλοφόροι πυρπόλησαν περιπολικό της Αστυνομίας στο Μοναστηράκι. Δύο αστυνομικοί που βρισκόντουσαν στο περιπολικό τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Law & Order, κάνεις, συνάδελφος τους, δεν τους ενημέρωσε αρμοδίως για τα επεισόδια που πραγματοποιούνταν στο Σύνταγμα, αλλά κυρίως πως ομάδα κινούνται προς το Μοναστηράκι, προκαλώντας επεισόδια. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι αντιεξουσιαστές, αρχικά προσπάθησαν να κάψουν το περιπολικό με τους αστυνομικούς μέσα, ενώ στην συνέχεια προκάλεσαν φθορά με πέτρες και αντικείμενα. 

Μάλιστα επί τουλάχιστον 3 ολόκληρα λεπτά, δεν μετέβη στο σημείο κανένα άλλο περιπολικό της Αστυνομίας, αφήνοντας ανενόχλητους τους βάνδαλους να καταστρέψουν το όχημα σε κοινή θέα. 

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στο Σύνταγμα, όπου ομάδων ατόμων κατά την διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας στην Βουλή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πέταξαν φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς , που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. 

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, προσήχθησαν 4 άτομα. Τέλος, οι πέντε αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των δύο επεισοδίων, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: