Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Οι τούρκοι στοχοποιούν το νησί Αλιμιά δίπλα στη Ρόδο... «Το έχουν καταλάβει οι Έλληνες και έχουν βάλει βυζαντινές σημαίες»...!!!

 

Ο απόστρατος συνταγματάρχης Γιαλίμ, δήλωσε πως στο νησί Αλιμνιά (Λιμονίγε) που βάσει διεθνών συνθηκών ανήκει στην Τουρκία, επί πέντε μήνες ανεμίζει η ελληνική σημαία.

Η Ελλάδα η οποία δεν λογαριάζει καθόλου το διεθνές δίκαιο σε Αιγαίο και Μεσόγειο προέβη σε μία ακόμη κατάληψη. Η Ελλάδα η οποία παρά τις συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947 έχει εξοπλίσει 23 νησιά, κατέλαβε το 20ο νησί μας το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Ελλάδα η οποία άνοιξε την Αλιμνιά για εγκατάσταση και τουρισμό έκτισε εκεί δύο εκκλησίες. Κυματίζουν εκεί οι σημαίες της Ελλάδας και του Βυζαντίου.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αμύνης απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ, που θέτει στην επικαιρότητα το θέμα της κατάληψης των νησιών, σχετικά με αυτήν την τελευταία κατάληψη δήλωσε τα εξής :

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

” Σε διάφορες τοποθεσίες του νησιού Αλιμνιά, κυματίζουν σημαίες της Ελλάδας και του Βυζαντίου. Η Ελλάδα οργανώνοντας ημερήσιες εκδρομές μεταφέρει τουρίστες από τη Ρόδο προς το νησί Αλιμνιά των Μούγλων. Η Ελλάδα το αποκαλεί εκεί ως “Αλιμνιά”. Ενώ η Τουρκία στα νησιά στις βραχονησίδες Ίμια εντός τριών ημερών κατέβασε τις ελληνικές σημαίες, στο νησί Αλιμνιά, επί πέντε μήνες τώρα κυματίζουν οι σημαίες της Ελλάδας και του Βυζαντίου”.

https://www.sozcu.com.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια: