Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Χρυσή Αυγή και ΕΛΑΜ τίμησαν τους ένδοξους Αγώνες της ΕΟΚΑ στην Κύπρο - Φωτορεπορτάζ

Χρυσή Αυγή και ΕΛΑΜ τίμησαν τους ένδοξους Αγώνες της ΕΟΚΑ στην Κύπρο - Φωτορεπορτάζ
Με την παρουσία εκατοντάδων συναγωνιστών από ολόκληρη την Κύπρο πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου για την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ, με επίσημους προσκεκλημένους τους δύο Στρατηγούς Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όλες οι αναφορές των συναγωνιστών έδωσαν το μήνυμα πως η Κύπρος δεν «κείται μακράν» αλλά για την Ελλάδα είναι πολύ κοντά!

Τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο Ευρωβουλευτής Στρατηγός Γ. Επιτήδειος, ο οποίος έκανε αναφορά στο μεγάλο αγώνα που έδωσαν οι μαχητές της ΕΟΚΑ και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συνταχθούν με το Εθνικιστικό Κίνημα και να μην λογαριάζουν τους αριθμούς. Με αποφασιστικότητα, θάρρος και επιμονή η Νίκη είναι δική μας.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης έκανε μία εκτενή αναφορά στο κοινοβουλευτικό έργο που ασκεί το Εθνικιστικό Κίνημα και κυρίως τον ντόρο που προκάλεσε και προκαλεί η τροπολογία για το Ενωτικό Δημοψήφισμα που κατέθεσε το Κίνημά μας.

Με μία δυναμική ομιλία ο έτερος Ευρωβουλευτής Στρατηγός Ε. Συναδινός ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους. Αφού αναφέρθηκε στον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μαζί με την Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι οι μεγαλύτερες επετείοι του Ελληνισμού, στηλίτευσε με καυστικό τρόπο τους χειρισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη και των μεγάλων πολιτικών κομμάτων.

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ., Χρίστος Χρίστου. Ο βουλευτής Λευκωσίας κάλεσε τους πάντες να παραμείνουν κοντά στο Εθνικιστικό Κίνημα και να είναι βέβαιοι πως ο αγώνας μας θα επιτύχει. Ευχαρίστησε τους Ευρωβουλευτές για την παρουσία τους αλλά και για τη δράση τους υπέρ της Κύπρου. Στη συνέχεια ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Καραολής καθώς και παιδιά απάγγειλαν ποιήματα που είτε γράφτηκαν από αγωνιστές της Οργάνωσης, είτε δοξάζουν τον επικό αγώνα του 55-59.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με θεατρικό δρώμενο που παρουσίασε ο συναγωνιστής Στέλιος Νεάρχου, ο οποίος περνώντας από τις διάφορες περιόδους του Ελληνισμού στην Κύπρο έφτασε στο σήμερα καταλήγοντας πως υπάρχει ακόμη ελπίδα για τον Ελληνισμό και αυτή ονομάζεται Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο!




Η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο και την υπόσχεση πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα συνεχίσει τον αγώνα που άρχισαν ο Διγενής και τα παλληκάρια του, μέχρι την ημέρα που θα απλωθεί η γαλανόλευκη σε κάθε χωριό και πόλη της κατεχόμενης Κύπρου.

elamcy.com
Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις με τη ευκαιρία της επετείου τιμής και μνήμης του αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959. Παρούσα με το ΕΛΑΜ Κύπρου και η Χρυσή Αυγή.


Εκ μέρους του Αρχηγού του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ν.Γ. Μιχαλολιάκου, κατατέθηκε στεφάνι στα φυλακισμένα μνήματα, από τον ευρωβουλευτή Στρατηγό Ελευθέριο Συναδινό. Το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι: «αξιούμεν την ΕΝΩΣΙΝ της Κύπρου με την μητέραν ΕΛΛΑΔΑ.» Γ ι' αυτό το λόγο ο Στρατηγός Γρίβας ξεκίνησε τον Αγώνα και γι' αυτό θυσιάστηκαν δεκάδες Ελληνοκύπριοι αγωνιστές.


Το ΕΛΑΜ και η Χρυσή Αυγή τίμησαν τον Αγώνα της ΕΟΚΑ στο Αρχηγείο του Γρίβα στην Λεμεσό

Έντονη ήταν η παρουσία στελεχών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου το πρωί της 1ηςΑπριλίου στην Λεμεσό όπου τιμήθηκε η έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, στο κρησφύγετο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή. Στο πλευρό των στελεχών του ΕΛΑΜ βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος.
Την παρουσία του υπουργού εξωτερικών αλλά και βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού αποδοκίμασε πολύ έντονα ο κόσμος, καθώς η στάση τους στο Κυπριακό και η πιστή υπακοή τους στις εντολές του Μουσταφά Ακιντζί, τους έχει καταντήσει ουρά της κατοχής, καθώς στον βωμό της ομοσπονδίας έχουν ξεπουλήσει την ίδια την Ιστορία μας.
Αντιθέτως πολύ θερμό ήταν το χειροκρότημα προς τα Στελέχη του κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, καθώς το ΕΛΑΜ αποτελεί το μόνο πολιτικό κόμμα που κρατά άσβεστη την φλόγα του Αγώνα της ΕΟΚΑ.
Στεφάνι εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε ο Επαρχιακός Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου, ενώ εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή ο συναγωνιστής Άγγελος Ιωάννου. Παράλληλα στεφάνι κατέθεσε και ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος.
Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ κατέθεσε ο συναγωνιστής Γιώργος Γεωργίου, εκ μέρους του ΕΛΑΜ Λεμεσού ο συναγωνιστής Στέλιος Στυλιανού, για το Μέτωπο Νεολαίας ο συναγωνιστής Χάρης Νικολάου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού Φοίβος Αλκιβιάδης.









http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: