Η Πατρίδα σε κίνδυνο. Στην Ελλάδα το 2015 1 στους 4 κατοίκους θα είναι αλλοδαπός και το 2025 1 στους 3
Με τον όρο δημογραφικό πρόβλημα εννοούμε την υπογεννητικότητα ή την υπεργεννητικότητα που εμφανίζει ένας πληθυσμός. Το δημογραφικό έχει αρχίσει να αποτελεί έντονο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας ήδη από της αρχές της δεκαετίας του 80. Αν και τόσο σοβαρό ζήτημα ο λαός δεν είναι ενημερωμένος για αυτό καθώς και οι κυβερνήσεις αδιαφορούν και αδρανούν. Ένας διάσημος Γάλλος δημοσιογράφος, ο Σοβί χαρακτήρισε το δημογραφικό ως ένα πρόβλημα που εκδικείται βάναυσα αυτούς που το αγνοούν…
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Για να ανανεώνεται ένας πληθυσμός πρέπει να έχει δείκτη γονιμότητας (δηλαδή αριθμό απογόνων για κάθε γυναίκα) τουλάχιστον 2,1. Η Ελλάδα υπολογίζεται στο 1,3. Το νούμερο αυτό είναι πολύ μικρό και δυστυχώς πλασματικό. Αυτό γιατί στις 101.000 γεννήσεις ανά χρόνο υπολογίζονται και αυτές των αλλοδαπών που αποτελούν 1,1 εκατομμύρια σύμφωνα με την ΕΣΥΕ ενώ στην πραγματικότητα μαζί με τους λαθρομετανάστες ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια. Έτσι, αφού τουλάχιστον 30.000 είναι οι γεννήσεις των αλλοδαπών, προκύπτει ευθύς αμέσως ότι ο δείκτης γεννητικότητας της Ελλάδας πέφτει στο 0,9 που αποτελεί τον τρίτο χειρότερο του κόσμου μετά από τη Σερβία και την Βουλγαρία. Η υπογεννητικότητα αυτή σε σχέση με τη συνεχή αύξηση του ορίου ηλικίας οδηγεί τον ελληνικό πληθυσμό σε γήρανση. Ένας τέτοιος πληθυσμός όπως είναι αναμενόμενο δεν μπορεί να έχει εξέλιξη.
Σε συνδυασμό με την λαθρομετανάστευση, η γήρανση του πληθυσμού έχει επιπτώσεις και στο ασφαλιστικό καθώς δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ενδεικτικά, ενώ το 1950 αντιστοιχούσε 1 συνταξιούχος προς 17 εργαζόμενος το 1990 η αναλογία αυτή έπεσε στο 1 προς 2,8 γενικά για τους συνταξιούχος και για αυτούς του ΟΓΑ σε 1 συνταξιούχος προς 2,2 αγρότες. Τα πράγματα δυστυχώς είναι δυσοίωνα για το μέλλον, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρίας οι γέροντες άνω των 65 ετών που το2002 ήταν το 19% του πληθυσμού, θα αποτελούν το 25% το 2020 και το 31,7% το 2035! Από την άλλη έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά κάτω των 14 ετών από το 16,4% του πληθυσμού των Ελλήνων θα πέσουν στο 14,9%.
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
Όλα τα παραπάνω έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε εθνολογικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Σε εθνολογικό αφορούν κυρίως στην αλλοίωση της φυλής, αλλά και σε προβλήματα άμυνας καθώς δεν θα υπάρχουν μελλοντικά νέοι να επανδρώσουν τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού. Λόγω της υπογονιμότητας του ελληνικού λαού, της υπεργεννητικότητας των μεταναστών, την ελαστική μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας, αλλά και των παράνομων ελληνοποιήσεων υπολογίζεται (από την Eurostat) ότι στην Ελλάδα το 2015 1 στους 4 κατοίκους θα είναι αλλοδαπός και το 2025 1 στους 3!! Το γεγονός αυτό προμηνύετε και από το ότι 1 στους 4 μαθητές πλέον είναι αλλοδαπός. Εκτός από τη δραματική κατάσταση που εξελίσσεται εντός συνόρων, το δημογραφικό θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα και λόγω των γειτόνων της. Συγκεκριμένα, πρόβλημα υπάρχει λόγω της υπεργεννητικότητας κυρίως της Τουρκίας και της Αλβανίας. Ο δείκτης γονιμότητας της Τουρκίας είναι 3,8 και της Αλβανίας 3,1, ενώ των Αλβανών του Κοσόβου 4,3!! Τι σημαίνουν όλα αυτά σε απόλυτους αριθμούς; Ότι το 2025 ο ελληνικός πληθυσμός θα μειωθεί στα εννέα εκατομμύρια (με το 1/3 μετανάστες), την ώρα που ο τουρκικός πληθυσμός θα έχει φθάσει τα 100 εκατομμύρια και ο πληθυσμός της Αλβανίας τα 12 εκατομμύρια (χωρίς να υπολογίζεται ο αλβανικός πληθυσμός του Κοσόβου που όπως παν τα πράγματα δεν θα αργήσει να ενταχθεί στην Αλβανία). Όπως είπαμε, λόγω της υπογεννητικότητας ο Ελληνικός Στρατός θα έχει έλλειψη σε έμψυχο δυναμικό, καθώς εκτός από το μικρό μέγεθος του πληθυσμού θα υπάρχουν ακόμα λιγότεροι νέοι, ενώ οι γειτονικές χώρες θα μπορούν να δημιουργήσουν πολυπληθέστερους στρατούς.
Σημαντική είναι και η επίπτωση του δημογραφικού, σε συνδυασμό με εσφαλμένες μεταναστευτικές πολιτικές και λαθρομετανάστευση είναι και το μειονοτικό ζήτημα. Ήδη οι Τούρκοι ζητούν να μετατραπεί η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σε τουρκική. Τι τους εμποδίζει να κάνουν μία ανεξέλεγκτη μετανάστευση στη χώρα αν η Τουρκία εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να λόγω της γρήγορης αύξησης του πληθυσμού τους να δημιουργήσουν μειονοτικά ζητήματα. Ούτως ή άλλως τις αμερικάνικής πλάτες τις έχουν, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Νο2 της αμερικανικής πρεσβείας και μελλοντικού Νο 1, κ. Κα-ουντριμαν. Όσον αφορά στην αμερικολάγνα Αλβανία είναι εξίσου πιθανό να ακολουθήσουν την μειονοτική πολιτική για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, όπως άλλωστε έχουν πράξει (επιτυχημένα) και στο Κόσοβο και σκοπεύουν να πράξουν και στα Σκόπια.
Όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω το δημογραφικό σε συνδυασμό με τη λαθρομετανάστευση ευθύνεται και για την επικείμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος. Οι λαθραίοι μετανάστες εργάζονται για πολλές ώρες με εξευτελιστικούς μισθούς και φυσικά χωρίς ασφάλεια. Έτσι, οι Έλληνες εργάτες που ζητούν να είναι ασφαλισμένοι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά (γεγονός που αποτελεί και αιτία του δημογραφικού, όπως θα δούμε παρακάτω). Εκτός αυτού οι λαθρομετανάστες απολαμβάνουν ιατρικές υπηρεσίες στα κρατικά νοσοκομεία οδηγώντας το ασφαλιστικό σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο.
Επιπτώσεις που προκύπτουν από τη γήρανση του πληθυσμού είναι γενικότερα η μείωση της δημιουργικότητας, του δυναμισμού και της εξέλιξης του. Επίσης λόγω της ανώμαλης αναλογίας των ηλικιών στον πληθυσμό, δημιουργούνται και αλλαγές στο εκλογικό σώμα το οποίο λόγω της γήρανσής του θα αποδέχεται συντηρητικές απόψεις χωρίς να πρεσβεύει κάποιες ρηξικέλευθες ιδέες που βοηθούν μία κοινωνία να «προχωρήσει».
ΑΙΤΙΑ
Τα αίτια του προβλήματος είναι ποικίλα. Αυτά μπορούν να χωριστούν κυρίως παθολογικά και σε κοινωνικά. Τα παθολογικά οφείλονται στις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον και στον τρόπο ζωής των σημερινών Ελλήνων, που κινδυνεύει να γίνει ασθενικός. Συγκεκριμένα. λόγω της συχνής έκθεσης των ατόμων σε ακτινοβολίες, είτε μέσω των κινητών, είτε μέσω του ήλιου κλπ, οδηγούν τους νέους και τις νέες σε ανικανότητα τεκνοποίησης. Ο διάσημος Αμερικάνος γυναικολόγος Μπέσλευ προειδοποιεί πως Ευρώπη και Βόρεια Αμερική θα εμφανίσουν πανδημία στείρωσης μέχρι το 2025. Όσον αφορά στον τρόπο ζωής των σημερινών Ελλήνων, αυτός σε ένα μεγάλο βαθμό περιλαμβάνει υψηλό άγχος, συνεχές τρέξιμο για τις δουλειές και συνεπώς καθόλου χρόνο για την περιποίηση του εαυτού. Επίσης το υπερβολικό κάπνισμα, η συχνή κατανάλωση αλκοόλ καθώς και η κακή διατροφή δημιουργούν με τη σειρά τους ασθενικές καταστάσεις.
Τα κοινωνικά αίτια είναι πολυπληθέστερα σε σχέση με τα παθολογικά. Πρώτη στη λίστα είναι η ανεργία. Οι οικογένειες που δεν είναι οικονομικά εύπορες ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν μια καλή ζωή για τα παιδιά τους είναι λογικό να μη προτίθενται να κάνουν παιδιά. Όπως είναι γνωστό και ευκόλως κατανοητό στην ανεργία σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι λαθρομετανάστες που παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων εργατών. Εκτός από τους εργάτες όμως πλήττονται και άλλοι τομείς της οικονομίας όπως το εμπόριο, με το λαθρεμπόριο των πλανόδιων ξένων.
Άλλη σημαντική αιτία είναι ο σημερινός τρόπος ζωής που οδηγεί τις γυναίκες να βάζουν ως πρώτο στόχο την καριέρα και όχι την οικογένεια. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το 1980 οι γυναίκες τεκνοποιούσαν στα 24 τους, ενώ το 2005 στα 32. αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς η καλύτερη λύση για το δημογραφικό δεν είναι τόσο η αύξηση του αριθμού των απογόνων, όσο η μείωση της γενιάς, που όπως είδαμε από τα 24 χρόνια έφτασε στα 32 μέσα σε 25 χρόνια.
Στον σημερινό τρόπο ζωής συμπεριλαμβάνονται πολλά διαζύγια, καθώς οι σύντροφοι δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν ο ένας στον άλλο και έτσι οδηγούνται σε διαζύγια. Ο μειωμένος αριθμός των παντρεμένων ζευγαριών σε σχέση με παλαιότερα είναι λογικό να έχει ως συνέπεια την μείωση της γεννητικότητας. Σε αυτό ρόλο έχει και ο μεγάλο αριθμός των εκτρώσεων που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα αυτός είναι 17πλάσιος από αυτόν τον Ολλανδών και 13πλάσιος από των Γερμανών!! Οι εκτρώσεις εκτός των άλλων σύμφωνα με τους γυναικολόγους οφείλονται για το 40% της υπογονιμότητας των ζευγαριών λόγω παθολογικών καταστάσεων που δημιουργούν.
Τέλος, σημαντικότατη αιτία της υπογονιμότητας στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι δεν τηρείται η νομοθεσία για τις εργαζόμενες μητέρες. Αυτές συχνά δεν παίρνουν τις απαιτούμενες άδειες εγκυμοσύνης ή ακόμα εκδιώχνονται από τις δουλείες τους σε περίπτωση που κυοφορήσουν.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ
Το δημογραφικό πρόβλημα τρώει σιγά-σιγά το έθνος μας από μέσα του χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Για το λόγο αυτό απαραίτητο είναι να ληφθούν κάποια μέτρα για την αντιμετώπισή του. Το θέμα αυτό απασχόλησε μία διακομματική επιτροπή στη Βουλή η οποία στις 10 Φεβρουαρίου 1993 κατέληξε σε ένα πόρισμα για τη λύση του δημογραφικού. Οι προτάσεις ήταν καλές και κυρίως αποτελούσαν και αποτελούν επιτακτική ανάγκη. Προέβλεπε χρηματικές διευκολύνσεις, διευκολύνσεις στην προσοχή των παιδιών κατά τις ώρες που θα εργάζονταν και οι δύο γονείς κ.α. Αίσθηση όμως προκαλεί το μέτρο νούμερο 8 που δείχνει πόσο απειλητική είναι η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών στην χώρα (σημειώστε ότι το πόρισμα το υπέγραψε και ένας βουλευτής του Συνασπισμού). Το νούμερο 8 λοιπόν έλεγε επί λέξει τα έξης: « Η αθρόα και εύκολη είσοδος λαθρομεταναστών από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής είτε απ’ ευθείας, είτε μέσω των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα για πολλούς κοινωνικο-οικονομικούς και εθνικούς λόγους».
Όπως όλοι θα αναμέναμε, φυσικά το πόρισμα ποτέ δεν εφαρμόστηκε σε πρόταση που έθετε. Έτσι ίσως πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί. Το αντίθετο όμως! Η Εκκλησία για να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα των χριστιανών της Θράκης και την υπεργεννητικότητα των μουσουλμάνων από το 1999 πριμοδοτεί μηνιαίο εισόδημα 117,3 ευρώ κάθε οικογένεια που έχει 3 παιδιά έως ότου το τρίτο παιδί φτάσει την ηλικία των 12 ετών. Το σχέδιο αυτό είχε ανέλπιστα θετικά αποτελέσματα καθώς οι τρίτεκνες χριστιανικές οικογένειες στη Θράκη από 105 το 1999 έγιναν 404 το 2000, 670 το 2001, 800 το 2002 και 900 το 2005!! Φυσικά η καινοτομία αυτή της Εκκλησίας επικρίθηκε από ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμό και λοιπές αριστερές οργανώσεις με την πρόφαση ότι θα έπρεπε να χρηματοδοτεί και τις οικογένειες των μουσουλμάνων!
Τα μέτρα που προτείνουμε εμείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι αρχικά να δημιουργηθεί κάποιος αρμόδιος κρατικός φορέας για το δημογραφικό (ακόμα και ένα υφυπουργείο Δημογραφικών παρά του Υπουργείου Οικονομικών) που θα ασχολεται με την κατανομή των παροχών προς του πολύτεκνους, θα διεξάγει έρευνες για το δημογραφικό κ.α. Οι πολίτες θα πρέπει να φορολογούνται με βάση τον αριθμό των τέκνων, ο οποίος όσο μεγαλύτερος είναι, τόσο μικρότερη θα είναι η φορολογία. Επίσης, τα νιόπαντρα ζευγάρια θα πρέπει να παίρνουν άτοκα στεγαστικά δάνεια με προοπτική μείωσης του χρηματικού ποσού που πρέπει να επιστρέψουν ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων που θα αποκτήσουν. Ακόμα, οι προσλήψεις στο δημόσιο να γίνονται με βάση των αριθμό των τέκνων (κάτι που ξεκινάει σιγά-σιγά να υλοποιείται με την αποκατάσταση πολύτεκνων δασκάλων). Σημαντικό θέμα είναι επίσης η μείωση των παθολογικών καταστάσεων που οδηγούν στην υπογεννητικότητα κυρίως μέσω της ενημέρωσης και της πρόληψης. Οι ανύπαντρες μητέρες πρέπει να προστατεύονται από το κράτος ώστε ο τρομακτικά τεράστιος αριθμός των εκτρώσεων της χώρας μας να μειωθεί κατά πολύ. Το σημαντικότερο ίσως μέτρο που πρέπει να ληφθεί είναι να δίνεται μία ισόβια πρόσοδος, ένα είδος σύνταξης, σε κάθε μητέρα τριών παιδιών. Τέλος, πρέπει να δοθούν δουλείες στους Έλληνες εργάτες και όχι στους αλλοδαπούς, με το έλεγχο της μετανάστευσης.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Με τον όρο δημογραφικό πρόβλημα εννοούμε την υπογεννητικότητα ή την υπεργεννητικότητα που εμφανίζει ένας πληθυσμός. Το δημογραφικό έχει αρχίσει να αποτελεί έντονο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας ήδη από της αρχές της δεκαετίας του 80. Αν και τόσο σοβαρό ζήτημα ο λαός δεν είναι ενημερωμένος για αυτό καθώς και οι κυβερνήσεις αδιαφορούν και αδρανούν. Ένας διάσημος Γάλλος δημοσιογράφος, ο Σοβί χαρακτήρισε το δημογραφικό ως ένα πρόβλημα που εκδικείται βάναυσα αυτούς που το αγνοούν…
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Για να ανανεώνεται ένας πληθυσμός πρέπει να έχει δείκτη γονιμότητας (δηλαδή αριθμό απογόνων για κάθε γυναίκα) τουλάχιστον 2,1. Η Ελλάδα υπολογίζεται στο 1,3. Το νούμερο αυτό είναι πολύ μικρό και δυστυχώς πλασματικό. Αυτό γιατί στις 101.000 γεννήσεις ανά χρόνο υπολογίζονται και αυτές των αλλοδαπών που αποτελούν 1,1 εκατομμύρια σύμφωνα με την ΕΣΥΕ ενώ στην πραγματικότητα μαζί με τους λαθρομετανάστες ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια. Έτσι, αφού τουλάχιστον 30.000 είναι οι γεννήσεις των αλλοδαπών, προκύπτει ευθύς αμέσως ότι ο δείκτης γεννητικότητας της Ελλάδας πέφτει στο 0,9 που αποτελεί τον τρίτο χειρότερο του κόσμου μετά από τη Σερβία και την Βουλγαρία. Η υπογεννητικότητα αυτή σε σχέση με τη συνεχή αύξηση του ορίου ηλικίας οδηγεί τον ελληνικό πληθυσμό σε γήρανση. Ένας τέτοιος πληθυσμός όπως είναι αναμενόμενο δεν μπορεί να έχει εξέλιξη.
Σε συνδυασμό με την λαθρομετανάστευση, η γήρανση του πληθυσμού έχει επιπτώσεις και στο ασφαλιστικό καθώς δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ενδεικτικά, ενώ το 1950 αντιστοιχούσε 1 συνταξιούχος προς 17 εργαζόμενος το 1990 η αναλογία αυτή έπεσε στο 1 προς 2,8 γενικά για τους συνταξιούχος και για αυτούς του ΟΓΑ σε 1 συνταξιούχος προς 2,2 αγρότες. Τα πράγματα δυστυχώς είναι δυσοίωνα για το μέλλον, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρίας οι γέροντες άνω των 65 ετών που το2002 ήταν το 19% του πληθυσμού, θα αποτελούν το 25% το 2020 και το 31,7% το 2035! Από την άλλη έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά κάτω των 14 ετών από το 16,4% του πληθυσμού των Ελλήνων θα πέσουν στο 14,9%.
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
Όλα τα παραπάνω έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε εθνολογικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Σε εθνολογικό αφορούν κυρίως στην αλλοίωση της φυλής, αλλά και σε προβλήματα άμυνας καθώς δεν θα υπάρχουν μελλοντικά νέοι να επανδρώσουν τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού. Λόγω της υπογονιμότητας του ελληνικού λαού, της υπεργεννητικότητας των μεταναστών, την ελαστική μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας, αλλά και των παράνομων ελληνοποιήσεων υπολογίζεται (από την Eurostat) ότι στην Ελλάδα το 2015 1 στους 4 κατοίκους θα είναι αλλοδαπός και το 2025 1 στους 3!! Το γεγονός αυτό προμηνύετε και από το ότι 1 στους 4 μαθητές πλέον είναι αλλοδαπός. Εκτός από τη δραματική κατάσταση που εξελίσσεται εντός συνόρων, το δημογραφικό θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα και λόγω των γειτόνων της. Συγκεκριμένα, πρόβλημα υπάρχει λόγω της υπεργεννητικότητας κυρίως της Τουρκίας και της Αλβανίας. Ο δείκτης γονιμότητας της Τουρκίας είναι 3,8 και της Αλβανίας 3,1, ενώ των Αλβανών του Κοσόβου 4,3!! Τι σημαίνουν όλα αυτά σε απόλυτους αριθμούς; Ότι το 2025 ο ελληνικός πληθυσμός θα μειωθεί στα εννέα εκατομμύρια (με το 1/3 μετανάστες), την ώρα που ο τουρκικός πληθυσμός θα έχει φθάσει τα 100 εκατομμύρια και ο πληθυσμός της Αλβανίας τα 12 εκατομμύρια (χωρίς να υπολογίζεται ο αλβανικός πληθυσμός του Κοσόβου που όπως παν τα πράγματα δεν θα αργήσει να ενταχθεί στην Αλβανία). Όπως είπαμε, λόγω της υπογεννητικότητας ο Ελληνικός Στρατός θα έχει έλλειψη σε έμψυχο δυναμικό, καθώς εκτός από το μικρό μέγεθος του πληθυσμού θα υπάρχουν ακόμα λιγότεροι νέοι, ενώ οι γειτονικές χώρες θα μπορούν να δημιουργήσουν πολυπληθέστερους στρατούς.
Σημαντική είναι και η επίπτωση του δημογραφικού, σε συνδυασμό με εσφαλμένες μεταναστευτικές πολιτικές και λαθρομετανάστευση είναι και το μειονοτικό ζήτημα. Ήδη οι Τούρκοι ζητούν να μετατραπεί η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σε τουρκική. Τι τους εμποδίζει να κάνουν μία ανεξέλεγκτη μετανάστευση στη χώρα αν η Τουρκία εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να λόγω της γρήγορης αύξησης του πληθυσμού τους να δημιουργήσουν μειονοτικά ζητήματα. Ούτως ή άλλως τις αμερικάνικής πλάτες τις έχουν, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Νο2 της αμερικανικής πρεσβείας και μελλοντικού Νο 1, κ. Κα-ουντριμαν. Όσον αφορά στην αμερικολάγνα Αλβανία είναι εξίσου πιθανό να ακολουθήσουν την μειονοτική πολιτική για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, όπως άλλωστε έχουν πράξει (επιτυχημένα) και στο Κόσοβο και σκοπεύουν να πράξουν και στα Σκόπια.
Όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω το δημογραφικό σε συνδυασμό με τη λαθρομετανάστευση ευθύνεται και για την επικείμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος. Οι λαθραίοι μετανάστες εργάζονται για πολλές ώρες με εξευτελιστικούς μισθούς και φυσικά χωρίς ασφάλεια. Έτσι, οι Έλληνες εργάτες που ζητούν να είναι ασφαλισμένοι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά (γεγονός που αποτελεί και αιτία του δημογραφικού, όπως θα δούμε παρακάτω). Εκτός αυτού οι λαθρομετανάστες απολαμβάνουν ιατρικές υπηρεσίες στα κρατικά νοσοκομεία οδηγώντας το ασφαλιστικό σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο.
Επιπτώσεις που προκύπτουν από τη γήρανση του πληθυσμού είναι γενικότερα η μείωση της δημιουργικότητας, του δυναμισμού και της εξέλιξης του. Επίσης λόγω της ανώμαλης αναλογίας των ηλικιών στον πληθυσμό, δημιουργούνται και αλλαγές στο εκλογικό σώμα το οποίο λόγω της γήρανσής του θα αποδέχεται συντηρητικές απόψεις χωρίς να πρεσβεύει κάποιες ρηξικέλευθες ιδέες που βοηθούν μία κοινωνία να «προχωρήσει».
ΑΙΤΙΑ
Τα αίτια του προβλήματος είναι ποικίλα. Αυτά μπορούν να χωριστούν κυρίως παθολογικά και σε κοινωνικά. Τα παθολογικά οφείλονται στις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον και στον τρόπο ζωής των σημερινών Ελλήνων, που κινδυνεύει να γίνει ασθενικός. Συγκεκριμένα. λόγω της συχνής έκθεσης των ατόμων σε ακτινοβολίες, είτε μέσω των κινητών, είτε μέσω του ήλιου κλπ, οδηγούν τους νέους και τις νέες σε ανικανότητα τεκνοποίησης. Ο διάσημος Αμερικάνος γυναικολόγος Μπέσλευ προειδοποιεί πως Ευρώπη και Βόρεια Αμερική θα εμφανίσουν πανδημία στείρωσης μέχρι το 2025. Όσον αφορά στον τρόπο ζωής των σημερινών Ελλήνων, αυτός σε ένα μεγάλο βαθμό περιλαμβάνει υψηλό άγχος, συνεχές τρέξιμο για τις δουλειές και συνεπώς καθόλου χρόνο για την περιποίηση του εαυτού. Επίσης το υπερβολικό κάπνισμα, η συχνή κατανάλωση αλκοόλ καθώς και η κακή διατροφή δημιουργούν με τη σειρά τους ασθενικές καταστάσεις.
Τα κοινωνικά αίτια είναι πολυπληθέστερα σε σχέση με τα παθολογικά. Πρώτη στη λίστα είναι η ανεργία. Οι οικογένειες που δεν είναι οικονομικά εύπορες ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν μια καλή ζωή για τα παιδιά τους είναι λογικό να μη προτίθενται να κάνουν παιδιά. Όπως είναι γνωστό και ευκόλως κατανοητό στην ανεργία σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι λαθρομετανάστες που παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων εργατών. Εκτός από τους εργάτες όμως πλήττονται και άλλοι τομείς της οικονομίας όπως το εμπόριο, με το λαθρεμπόριο των πλανόδιων ξένων.
Άλλη σημαντική αιτία είναι ο σημερινός τρόπος ζωής που οδηγεί τις γυναίκες να βάζουν ως πρώτο στόχο την καριέρα και όχι την οικογένεια. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το 1980 οι γυναίκες τεκνοποιούσαν στα 24 τους, ενώ το 2005 στα 32. αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς η καλύτερη λύση για το δημογραφικό δεν είναι τόσο η αύξηση του αριθμού των απογόνων, όσο η μείωση της γενιάς, που όπως είδαμε από τα 24 χρόνια έφτασε στα 32 μέσα σε 25 χρόνια.
Στον σημερινό τρόπο ζωής συμπεριλαμβάνονται πολλά διαζύγια, καθώς οι σύντροφοι δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν ο ένας στον άλλο και έτσι οδηγούνται σε διαζύγια. Ο μειωμένος αριθμός των παντρεμένων ζευγαριών σε σχέση με παλαιότερα είναι λογικό να έχει ως συνέπεια την μείωση της γεννητικότητας. Σε αυτό ρόλο έχει και ο μεγάλο αριθμός των εκτρώσεων που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα αυτός είναι 17πλάσιος από αυτόν τον Ολλανδών και 13πλάσιος από των Γερμανών!! Οι εκτρώσεις εκτός των άλλων σύμφωνα με τους γυναικολόγους οφείλονται για το 40% της υπογονιμότητας των ζευγαριών λόγω παθολογικών καταστάσεων που δημιουργούν.
Τέλος, σημαντικότατη αιτία της υπογονιμότητας στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι δεν τηρείται η νομοθεσία για τις εργαζόμενες μητέρες. Αυτές συχνά δεν παίρνουν τις απαιτούμενες άδειες εγκυμοσύνης ή ακόμα εκδιώχνονται από τις δουλείες τους σε περίπτωση που κυοφορήσουν.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ
Το δημογραφικό πρόβλημα τρώει σιγά-σιγά το έθνος μας από μέσα του χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Για το λόγο αυτό απαραίτητο είναι να ληφθούν κάποια μέτρα για την αντιμετώπισή του. Το θέμα αυτό απασχόλησε μία διακομματική επιτροπή στη Βουλή η οποία στις 10 Φεβρουαρίου 1993 κατέληξε σε ένα πόρισμα για τη λύση του δημογραφικού. Οι προτάσεις ήταν καλές και κυρίως αποτελούσαν και αποτελούν επιτακτική ανάγκη. Προέβλεπε χρηματικές διευκολύνσεις, διευκολύνσεις στην προσοχή των παιδιών κατά τις ώρες που θα εργάζονταν και οι δύο γονείς κ.α. Αίσθηση όμως προκαλεί το μέτρο νούμερο 8 που δείχνει πόσο απειλητική είναι η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών στην χώρα (σημειώστε ότι το πόρισμα το υπέγραψε και ένας βουλευτής του Συνασπισμού). Το νούμερο 8 λοιπόν έλεγε επί λέξει τα έξης: « Η αθρόα και εύκολη είσοδος λαθρομεταναστών από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής είτε απ’ ευθείας, είτε μέσω των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα για πολλούς κοινωνικο-οικονομικούς και εθνικούς λόγους».
Όπως όλοι θα αναμέναμε, φυσικά το πόρισμα ποτέ δεν εφαρμόστηκε σε πρόταση που έθετε. Έτσι ίσως πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί. Το αντίθετο όμως! Η Εκκλησία για να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα των χριστιανών της Θράκης και την υπεργεννητικότητα των μουσουλμάνων από το 1999 πριμοδοτεί μηνιαίο εισόδημα 117,3 ευρώ κάθε οικογένεια που έχει 3 παιδιά έως ότου το τρίτο παιδί φτάσει την ηλικία των 12 ετών. Το σχέδιο αυτό είχε ανέλπιστα θετικά αποτελέσματα καθώς οι τρίτεκνες χριστιανικές οικογένειες στη Θράκη από 105 το 1999 έγιναν 404 το 2000, 670 το 2001, 800 το 2002 και 900 το 2005!! Φυσικά η καινοτομία αυτή της Εκκλησίας επικρίθηκε από ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμό και λοιπές αριστερές οργανώσεις με την πρόφαση ότι θα έπρεπε να χρηματοδοτεί και τις οικογένειες των μουσουλμάνων!
Τα μέτρα που προτείνουμε εμείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι αρχικά να δημιουργηθεί κάποιος αρμόδιος κρατικός φορέας για το δημογραφικό (ακόμα και ένα υφυπουργείο Δημογραφικών παρά του Υπουργείου Οικονομικών) που θα ασχολεται με την κατανομή των παροχών προς του πολύτεκνους, θα διεξάγει έρευνες για το δημογραφικό κ.α. Οι πολίτες θα πρέπει να φορολογούνται με βάση τον αριθμό των τέκνων, ο οποίος όσο μεγαλύτερος είναι, τόσο μικρότερη θα είναι η φορολογία. Επίσης, τα νιόπαντρα ζευγάρια θα πρέπει να παίρνουν άτοκα στεγαστικά δάνεια με προοπτική μείωσης του χρηματικού ποσού που πρέπει να επιστρέψουν ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων που θα αποκτήσουν. Ακόμα, οι προσλήψεις στο δημόσιο να γίνονται με βάση των αριθμό των τέκνων (κάτι που ξεκινάει σιγά-σιγά να υλοποιείται με την αποκατάσταση πολύτεκνων δασκάλων). Σημαντικό θέμα είναι επίσης η μείωση των παθολογικών καταστάσεων που οδηγούν στην υπογεννητικότητα κυρίως μέσω της ενημέρωσης και της πρόληψης. Οι ανύπαντρες μητέρες πρέπει να προστατεύονται από το κράτος ώστε ο τρομακτικά τεράστιος αριθμός των εκτρώσεων της χώρας μας να μειωθεί κατά πολύ. Το σημαντικότερο ίσως μέτρο που πρέπει να ληφθεί είναι να δίνεται μία ισόβια πρόσοδος, ένα είδος σύνταξης, σε κάθε μητέρα τριών παιδιών. Τέλος, πρέπει να δοθούν δουλείες στους Έλληνες εργάτες και όχι στους αλλοδαπούς, με το έλεγχο της μετανάστευσης.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου