Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Οι Αζέροι πανηγυρίζουν με τούρκικες σημαίες και οι Αρμένιοι αγανακτισμένοι εισέβαλαν στην βουλή του Γερεβάν

 

Μετά την ανακοίνωση της συνθηκολόγησης της Αρμενίας, οι Αζέροι ξεχύθηκαν σε δρόμους και πλατείες κρατώντας σημαίες του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας πανηγυρίζοντας την επικράτηση τους. Ο αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ, ανέφερε πως η συμφωνία η οποία επετεύχθη με την μεσολάβηση της Ρωσίας «είναι μία νίκη για το Αζερμπαϊτζάν και ήττα για την Αρμενία” και ότι οι δυνάμεις της Αρμενίας μέχρι το τέλος του μήνα θα αποσυρθούν από τις περιοχές Λατσίν, Κελμπετζέρ και Αγντάμ, Παρά το προχωρημένο της ώρας στο Μπακού έγιναν ενθουσιώδεις εορτασμοί.

Την ίδια στιγμή στην Αρμενία χιλιάδες αγανακτισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην έδρα του κοινοβουλίου της Αρμενίας στο Γερεβάν, καταγγέλλοντας τη προδοτική συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ .

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά γύρω από τη Βουλή της Αρμενίας από τη στιγμή που μεταδόθηκε η είδηση για την υπογραφή της συμφωνίας και εκατοντάδες εξ αυτών εισέβαλαν στο κτήριο, έσπασαν παράθυρα και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό του κοινοβουλίου.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: