Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ο Εθνικός Ιεράρχης Κονίτσης Ανδρέας και η αναγνώριση ενός σωματείου στην Φλώρινα

 

Ο Εθνικός Ιεράρχης Κονίτσης Ανδρέας και η αναγνώριση ενός σωματείου στην Φλώρινα.

Κάποτε η Εκκλησία ήτανε η πρωτοπορία των αγώνων του Έθνους. Τόσο στο ζήτημα των ταυτοτήτων, που όλοι σήμερα έχουν ξεχάσει και όσοι τότε φώναζαν γι’ αυτό κυρίως οι νεοδημοκράτες το έκαναν για μικροπολιτικούς λόγους και η μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι έγιναν κυβέρνηση στην συνέχεια και δεν έκαναν τίποτε, όσο και για το ζήτημα της Μακεδονίας μας, που είχε την πρωτοβουλία σε μεγαλειώδη συλλαλητήρια στα οποία ανταποκρίθηκε με θέρμη ο Ελληνικός Λαός. 

Πριν λίγες ημέρες αναγνωρίσθηκε από τις δικαστικές αρχές, που πρέπει λέει να σεβόμαστε, σωματείο με την επωνυμία “Κέντρο μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα”. Σκοπός του σωματείου η διδασκαλία μίας σλαβικής διαλέκτου, που το ελληνικό κράτος και οι δικαστικές αρχές, βεβαίως, αναγνωρίζει σαν… “μακεδονική”! Σε λίγο θα μας πούνε ότι οι Φαλαγγίτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου μιλούσαν σλάβικα! Όμως, η απόφαση αυτή είναι η φυσική απόρροια της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία δεν θα είχε περάσει εάν είχαν παραιτηθεί όπως πρότεινε μέσα στη Βουλή ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος, όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, πράγμα που κανένας δεν λέει και το έχουν ξεχάσει και κάποιοι πρώην χρυσαυγίτες, που το μοναδικό τους ηρωικό κατόρθωμα είναι ότι γινόντουσαν θέαμα στα δελτία ειδήσεων των καναλιών. 

Σιωπή για το σωματείο αυτό και από την Εκκλησία της Ελλάδος με φωτεινή εξαίρεση τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα, ο οποίος με επίσημη ανακοίνωση του καταγγέλλει την ίδρυση του σωματείου, αλλά το σωστό θα ήταν να καταγγείλει και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ευθέως. Γιατί αυτή σήμερα με σεβασμό υπηρετεί την συμφωνία των Πρεσπών και το είχε δηλώσει αυτό και προεκλογικά. Όμως, κανένας δεν άκουσε την Χρυσή Αυγή.

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: