Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Ω, τι πολιτικός πολιτισμός είναι αυτός!

 

Όποιος παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό τις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις των εκπροσώπων των δύο «μεγάλων» κατεστημένων κομμάτων, διαπιστώνει ότι θριαμβεύει ο… πολιτικός πολιτισμός!

Έχει κι αυτό την εξήγησή του. Κατ’ αρχάς, στην ρωσσο-ουκρανική κρίση η θέση των κατεστημένων κομμάτων είναι ίδια – κατά της Ρωσσίας- με τις όποιες μικροδιαφορές να ανιχνεύονται στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία. 

Κι ενώ η παρουσία «μαχητή» του διαβόητου τάγματος Αζόφ στη βουλή πήγε να χαλάσει το… καλό κλίμα, ήρθαν οι γαλλικές εκλογές και επανήλθε ο… πολιτικός πολιτισμός – και μάλιστα στο αποκορύφωμά του! Βλέπετε, τα κατεστημένα κόμματα τάσσονται αναφανδόν κατά της Λεπέν, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια διαφωνιών, έστω και τεχνητών.

Κι ένα κραυγαλέο παράδειγμα… Το βράδυ της Κυριακής και σε συζήτηση για τις γαλλικές εκλογές, στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε ο Αβραμόπουλος. Ο οποίος, ως αντιπρόεδρος της ΝΔ, το 2011, είχε πάει στην Μόσχα –με εντολή Σαμαρά- και υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το «αδελφό κεντροδεξιό κόμμα του κ. Πούτιν» – όπως το αποκαλούσε τότε η «ναυαρχίδα της ψοφοδεξιάς «Καθημερινή». Και κατηγορούσε ο ξεδιάντροπος την Λεπέν, ότι χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από τον Πούτιν!!! Ο δε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Κατρούγκαλος, αντί να του πει «δε ντρέπεσαι να τα λες εσύ αυτά;» και να τον κάνει να μην ξέρει από πού να φύγει και που να κρυφτεί, αντάλλασε μαζί του φιλοφρονήσεις, χαμόγελα και ευχές για ήττα της Λεπέν στον δεύτερο γύρο.

Αφελές ερώτημα: μήπως ο… πολιτικός πολιτισμός που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, είναι προετοιμασία της κοινής γνώμης για μεγάλη συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (με ενδιάμεσο το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ), λόγω των δυσμενών συνθηκών που διαμορφώνονται για το σύστημα, εξαιτίας της φοβερής ακρίβειας προϊόντων και καυσίμων και των απλησίαστων λογαριασμών του ρεύματος;

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου