Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

«Πιθανότατα θα εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο για τον κορωνοϊό» λέει ο Άλμπερτ Μπουρλά

 

Από του χρόνου θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα (ή αυτό που ονομάζεται κανονικότητα) σύμφωνα με διευθυντή της Pfizer, που προμηθεύει το ελληνικό κράτος με εμβόλια. Ο Άλμπερτ Μπουρλά παρόλο που όπως είπε, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, εκτίμησε ότι με την πάροδο του χρόνου, πιθανότατα να εξελιχθεί σε μια εποχική γρίπη η οποία όμως θα απαιτεί ετήσιο εμβολιασμό. 

Μιλώντας στο ABC News και τού ζητήθηκε να τοποθετηθεί ως προς τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Moderna, της άλλης εταιρείας που πουλάει εμβόλια στην Ελλάδα, Στεφάν Μπανσέλ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προέβλεψε ότι η πανδημία «θα τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο». Ο Μπανσέλ υποστήριξε μάλιστα, πως οι πολίτες είτε θα εμβολιαστούν και θα έχουν έναν καλό χειμώνα είτε διαφορετικά, το πιο πιθανό σενάριο είναι να νοσήσουν και ενδεχομένως να χρειαστεί να νοσηλευτούν και στο νοσοκομείο. 

«Συμφωνώ με την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» προσθέτοντας ωστόσο, πως «αυτό δεν σημαίνει πως νέες μεταλλάξεις θα πάψουν να μας απασχολούν». «Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Οπότε όπως καταλαβαίνεται η αναμνηστική τρίτη δόση, πολύ πιθανόν αν είναι σύντομα μία ανάμνηση και ο εμβολιασμός μονιμότητα.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: